https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Pomladni sejem v Gornji Radgoni odprl svoja vrata

Gornja Radgona, 05.04.2013 ob 7:00  

Včeraj so v Gornji Radgoni svečano odprli Pomladni sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti.

Ob včerajšnjem slavnostnem odprtju Pomladnega sejma, je v dvorani zadonela melodija Majsko cvetje avtorja Franca Miheliča, ki jo je priredila in z zvoki harmonike pospremila Natalija Hočevar, 1. miss Panonike Harmonike.

Pomladni sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti povezuje: 

26. mednarodni sejem gradbeništva MEGRA

2. mednarodni sejem energetike ENGRA

2. mednarodni sejem komunale, urejanja okolja in ekologije KOGRA

1. Pomurski obrtno-podjetniški sejem POS

Uvodni nagovor je imel predsednik uprave Pomurskega sejma, Janez Erjavec, ki je povedal kaj je bistveno za tako povezavo in katere cilje želi z njo uresničiti organizator.

 

Ker je sejem, ki so ga odprli, zrasel iz sejma gradbeništva, ki ima v Gornji Radgoni več kot 30 letno tradicijo, je bila beseda dana tudi mag. Jožetu Renerju, direktorju Zbornice gradbeništva in industrije gradbenega materiala in županu občine Gornja Radgona, Antonu Kampušu.

Hribar Milič: Primerjava Slovenije z razmerami na Cipru je še nekoliko pretirana

Pomladni sejem, ki je tudi ogledalo gospodarstva nasploh, je slavnostno odprl mag. Samo Hribar Milič, predsednik in generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije. V svojem govoru je omenil, da se vse pogosteje pojavlja ocena, da tudi Slovenija sodi med tiste ogrožene države EU, ki bodo naslednje deležne drastičnega čiščenja svojih bilanc. „Res je, da je ta hip primerjava Slovenije z razmerami na Cipru še nekoliko pretirana. Če primerjamo slovenski izvoz na prebivalca s ciprskim, je naš osemkrat večji kot na Cipru, podjetja pa imajo znanje, izdelke in trg, ki ga ciprska podjetja lahko le sanjajo. Vendar pa se negativni trendi v Sloveniji nadaljujejo, razmere v gospodarstvu pa zelo zaostrujejo“ je povedal v daljšem govoru. Meni, da so potrebne nujne, hitre in korenite spremembe ter da potrebujemo več zaupanja v samo gospodarstvo, v našo državo in naše sposobnosti.

„Še vedno imamo dinamično in uspešno izvozno gospodarstvo, ki na prebivalca izvozi dvakrat toliko kot to uspe angleškemu ali italijanskemu gospodarstvu. Premalo poudarjamo, da imamo v Sloveniji številna odlična podjetja, ki tudi na globalnih trgih dosegajo odlične rezultate in s tem širijo ugled naše države in gospodarstva po svetu; podjetja, ki že danes v svoje razvojne in proizvodne strategije vgrajujejo najnovejša tehnološka spoznanja. Imamo številne v svetu priznane blagovne znamke, ki kažejo na izjemno kakovost slovenskih izdelkov na najrazličnejših, tudi nišnih področjih, na visoko dodano vrednost in posledično uspešno konkuriranje drugim podjetjem na svetovnem tržišču,“ je še poudaril.

Ob vsem tem meni, da Pomladni sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti pomeni  dobro priložnost, da se predstavijo uspešna podjetja iz teh panog s svojimi proizvodi in stritvami. Takšnih je v Sloveniji kljub krizi še veliko in so perspektivna tudi za prihodnji razvoj.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.04.2013 ob 10:54 smrkci gost

      Če bi ljudje imeli delo in plačilo za delo,bi ljudje kupovali,dan danes pa ni dela in ni denarja in ljudje nemorejo kupiti.Halo banda političn zbudite se.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.04.2013 ob 13:16 sejemskomesto gost

      Vsako leto je slabše. Prostor na sejmu stane več, kot kje v tujini. Obiskovalcev je malo. Obubožana raja ob reki Muri nima denarja. Lepo se je iti sejmarja na žuljih naših očetov in dedkov. Naj bi si Erjavec kupil tako velik prostor. Sezidal objekte. In se potem šel sejmarja. Seveda s svojim denarjem. Lepo je sprivatizirati tako velik objekt, ki so ga nekoč gradili naši očetje. Ja, ja, če si Kućanov prijatelj, je pač lažje. Ko je hotel Janša takim tičem malo stopiti na prste, pa takoj vik in krik. Še bolj naj molzejo rajo, da jim mogoče le kdaj klikne v glavi.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.04.2013 ob 13:27 kapitalist gost

      Ko sem na hitro pogledal slike, sem na zgornjih, kjer sedijo tovariši, najprej pomislil, da je kakšna arhivska slika iz zasedanja CK ZKS. No potem sem le spoznal, da gre za pokvariše, ki so prihvatizirali delo naših očetov.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.