https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Sejem POST VIVA nova izkušnja in ne tabu

Gornja Radgona, 06.04.2013 ob 8:30  

Na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni je včeraj, 5. aprila 2013 potekalo odprtje 1. Mednarodnega sejma pogrebnih in pokopaliških dejavnosti POST VIVA.

Prisotne je najprej nagovoril Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma, ki je povedal, da je sejem v konceptu nastajal vsaj dve leti. Ker je bila zamisel zanj hitro sprejeta v strokovnih krogih in v stanovskih organizacijah, se je Pomurski sejem skupaj s soustvarjalci tega sejma podal v zahteven projekt, ki je novost v slovenskem in širšem prostoru.

Na povabilo k sodelovanju se je prvič odzvalo 50 razstavljalcev iz 7 držav, ki predstavljajo svoje izdelke in storitve na 1300 m² razstavnih površin.

Otvoritelj sejma POST VIVA Leo Kremžar

»S sejmom POST VIVA ne želimo predstaviti samo podjetij, institucij in opreme, ki so povezana z pogrebno in pokopališko dejavnostjo, ampak se želimo dotakniti tudi konceptov odnosa do teh dejavnosti in posvetiti vsebinam, ki so povezane z obredi in navadami ter problemi, ki nastajajo pri urejanju in vzdrževanju pokopališč in obeležij,« je poudaril Erjavec. Končal je z mislijo: »Živeti do konca je samo ena od tem na tem sejmu in to naj nam bo tudi vodilo v vsakdanjem življenju. Zato naj bo sejem POST VIVA nova izkušnja in ne tabu

Organizaciji, ki sta pomembno pripomogli k uspešni organizaciji sejma, sta bili Gospodarska zbornica Slovenije in Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije. V imenu Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije je prisotnim spregovoril Pavle Sedovnik, namestnik generalnega sekretarja Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Slavnostni govornik in otvoritelj sejma POST VIVA, pa je bil Leo Kremžar, podpredsednik skupnosti slovenskih občin in župan občine Miklavž na Dravskem polju. Povedal je, da je ta dogodek ni le sejem, temveč dogodek, ki ima veliko sporočilo. »Prebiti te tabuje, spregovoriti o vsem tem na tak način, kot se to počne danes tukaj, je velika stvar,« je dejal.

Odprtje je z žlahtnim naborom in izvedbo skladb popestrila flavtistka Anita Prelovšek.

Več fotografij v spodnji galeriji..

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.04.2013 ob 9:07 smrkci gost

      Dan danes je to eden naj boljši poklic pogrebništvo,ampak tudi naj dražji za nas navadne smrtnike,saj pa itak pride vojna pa bomo vsi skupaj pokopani v eni jami,in tam nebo kdo je bogat in gdo reven vsi bomo imeli isto zemljo.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.04.2013 ob 10:58 gost gost

      Točno to: RAZBIJANJE TABUJEV ! Končno nekdo, ki si upa, ki zmore.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.04.2013 ob 15:17 kuščar gost

      Aja, razbijanje tabujev ???? KJE ?? KAKŠNIH ? Kaj gost, so te s propagando spet nategnili ? Ehhh, ubošček. Nisem vedel, da je to tabu tema. No, če vam en zakotni župan to pove, pa takoj poberete, kot sveže žemlje. Pa malo več SLOVENSKEGA tudi ne bi škodilo !!!!!!! Že samo ime sejma je latinsko. PO ŽIVLJENJU, bi lahko rekli. Novinarji in spet otvoritev. Ajajaj, se vidi, da ste hodili k Lukšiću na FDV.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.