https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Big Brother slavnih: Prvi vtisi o tekmovalcih

04.10.2010 ob 19:46  

Ines Juranovič je v skupini slavnih stanovalcev Big Brotherja, ker ima objavljene svoje gole fotografije in ker je že zaigrala v amaterskem porniču. Tu je, da prevzame vlogo seksi in poželjive nimfomanke (morda samo v domišljiji gledalcev). Med šovom bo izpadla kot plitka, nerazgledana wannabe misica-poslovnica, ki s svojo seksipilnostjo ustvarja svojo kariero in kuje dobiček. Pokazalo se bo, da še zdaleč ni tako zelo samostojna in odrasla ženska, temveč bolj kot ne plitka najstnica v seksualno neizživetem telesu. Ni močna osebnost, zato bo dovzetna za čustvene izbuhe, s tem pa bo hiši prinesla več dinamike. Tu je zaradi svoje zunanjosti in tega ne bo nihče skrival. Le kaj je še bolj seksi od seksi poslovnice (šefice)? Zmeraj je in zmeraj bo vidna v seksualni pozi. Mnogi bodo masturbirali, ko jo bodo spremljali preko kamer. Bo magnet za nakup celodnevnih posnetkov, ki so sicer plačljive narave.

Ida Vesel Pia je v skupini slavnih stanovalcev Big Brotherja, ker gre tudi pri njej za funkcijo seksualnega objekta. V primerjavi z Ines Juranovič je bliže realni ženske in poleg tega, da ni nič več od čisto navadne ženske, ima to prednost, da ravno to moške privlači - laže si jo je predstavljati v seksualnih fantazijah, ker gre za žensko iz stvarnega sveta, a ne skriva svoje seksualne energije. Preživlja se s tem, da vzburja gledalce in to bo njena vloga: vzburjati skozi svoj način bivanja. Menim, da bi se znala ujeti v močne konflikte z Ines Juranovič, zlasti kar se tiče iskanja in kasiranja pozornosti stanovalcev in kamer nasploh. To sta dve ženski, ki imata isto za cilj - vzburjati moške in spravljati ženske v ljubosumje, vsaka na svoj način.

Sandra Auer je v skupini slavnih stanovalcev Big Brotherja, da bo zapletala situacijo Jožetu Činču. Ker je med stanovalci, bo Činču - z njeno vselitvijo se potihoma potrjuje, da je Činč eden od ključnih favoritov tega šova, zato mu je potrebno zagosti in otežiti bivanje - predstavljala grožnjo in konflikt, ki ga bo moral razreševati znotraj sebe, saj bo imel v ozadju ves čas prisotno predstavo, da je za njo zelo pomemben in ključen človek njegovega življenja. Činč je zaradi nje pahnjen v neroden položaj in bo moral marsikaj požirati znotraj sebe, se žrtvovati in preprosto ne more, da ne bi bil njen zavetnik. Ko govorimo o Sandri Auer, govorimo o napetosti in odgovornosti Jožeta Činča. Ona kot posameznica sploh ni pomembna. Je le marionetka. Zaradi mladosti bo deležna dirigiranja predvsem starejših sostanovalk (Nena Muršič in Nana Zeneli), kar zna narediti situacijo toliko bolj zanimivejšo. So sostanovalke, ki jo bodo videle kot otroka. Menim, da bo ravno zato imela še največ kolegov iz vrst moškega dela sostanovalcev. Z Ines Juranovič in Ido Vesel pa ne goji skupnih idej, ker ni dekle, ki bi prodajalo svoje čare. Zdi se mi, da ima višje standarde in načela. Sostanovalci jo bodo skušali spremeniti v cunjo in zlorabljati poslušnost, ki se pričakuje od otroka. Imam vizijo, da jo bodo spravljali v položaj, ko se bo morala odločati, koga ima raje: očkota ali mamico (kar se tiče sostanovalcev). To jo bo spravljalo ob pamet, ker se nikomur od sostanovalcev ne bo želela zameriti. In šov bo to zahteval, da bo morala vedno znova nekomu obrniti hrbet, čeprav si tega ne bo želela. Pretočenih bo veliko solza. In Činč bo prav zaradi nje nosil pomembno breme.

Nena Muršič je v skupini slavnih stanovalcev Big Brotherja, ker je MILF (Mama I'd Like to Fuck) - seksi mama. Ona bo zanimiva predvsem iz te predpostavke, da bo imela veliko težav sama s seboj: z lastno samopodobo in svojo identiteto. Prišla je kot iz škatlice, ob prihodu še popolnoma v nadzoru, tukaj pa bo izgubljala nadzor nad samo seboj (nad svojim telesom). Integriteto ohranja z natreniranostjo in obvladanim telesom. Ko izgubi ta občutek, izgubi samo sebe, tisto, kar ona je in izgubi osebnost. Prvo kot prvo, tu ne bo možnosti, da bi zmogla ohraniti občutek, da je njeno telo izklesano in se bo z vsakim dnem bolj in bolj počutila zapuščeno. Postajala bo depresivna, zatežena in živčna. Nemočno bo zrla, kako izginja njena lepota. Ker deluje skozi svoj telesni videz in ker svoj svet nadzoruje skozi nadzorovano telo, bo zelo kmalu izgubljena in na robu tega, da se osebnostno in duševno sesuje. Izginjalo bo ravno tisto, kar jo dela drugačno od ostalih in posebno. Ko bo videla, kako izgublja nadzor nad svojim telesom, ker ga ne more ohranjati v potrebni strogi disciplini in vadbi, jo bo grizlo do onemoglosti, saj jo bo ogrožala predstava, da se približuje čisto navadni ženski po štiridesetem letu starosti in nemočno bo samo še čakala, da jo dohiti tisto, pred čimer tako močno beži, če ne zapusti hiše. Njena realnost jo bo prej ali slej dohitela in pogubila. Odpisana je že v štartu.

Nana Zeneli je v skupini slavnih stanovalcev Big Brotherja, da bo na preizkušnji kot žena moža, ki se bo zapletal v nenehne konflikte. Zaradi tega bo čustveno vpeta v številne, če ne že v vse situacije. Njena zanimivost je ta, da se nikoli ne bo mogla distancirati ali odstraniti iz dogajanja, vse dokler njuna zveza z možem ne razpade. S tem bo vedno znova na meji čustvene pregorelosti. Večkrat bo skušala odigrati vlogo vodje stanovalcev, toda vsak njen poskus bo deležen ignorance od preostalih in tudi posmeha. Mnogim stanovalcem bo šla pošteno v nos s svojimi pametnimi komentarji in interpretacijami. Njenemu možu se bo zdelo, da bi še najraje podržal za druge stanovalce, a bo moral po svoji uradni dolžnosti vedno stati za hrbtom svoje glavo visokodržeče žene. Zna se zgoditi, da mu bo tega zadosti, da mu bo dovolj podrejene vloge v zakonu in da je vedno znova nekomu oproda in takrat pričakujemo glavno dogajanje tega resničnostnega šova. Z možem ne bosta kos moči skupine, ker sta dodatno izpostavljena in v križanju čustvenih vezi. To je osnovna zakonitost skupinske dinamike.

Gena Zeneli je v skupini slavnih stanovalcev Big Brotherja, da bi šel drugim stanovalcem na živce. Skozi svoj narejen imidž ustvarja in ohranja svojo samopodobo, to postavljanje pa bo v hiši kaj kmalu izgubilo svoj pomen in bo prisiljen, da se ga prej ali slej zagleda tudi izza zavese, za katero se skriva. Bolj ko bo razgaljen, bolj se bo skrival za mamico Nano in bolj bo drugim želel dokazovati, da ni odvisen od svoje žene in da ni žena tista, ki bi ga morala varovati. S tem bo še bolj rinil v težave. Enostavno ne more, da se ne bi odlepil od težav, ki bodo v hiši nastajale. Njegova žena bo morala zaradi njega marsikaj preživeti. Deluje mi kot otrok in mislim, da je otrok v odraslem telesu, ki je potreben nenehne čustvene opore.

Zlatan Čordić - Zlatko je v skupini slavnih stanovalcev Big Brotherja kot eden od treh glavnih favoritov šova (poleg Jožeta Činča in Igorja Misdarisa). Ima močno podporo in zaledje specifične populacije gledalcev. Zanj je značilno, da nikogar ne pusti hladnega. Ima goreče privržance in goreče zaničevalce med gledalci šova, torej dve radikalni skupini in ničesar drugega vmes. Veliko se bo pisalo o njem. To je tisto, kar njega dela zanimivega, da je kontraverzna osebnost. Tudi on je še neodrasel in nedorasel svojim letom. Živi v svoji namišljeni realnosti in tu se bo ravno to pokazalo kot najbolj ranljivo. Nedvomno je eden od glavnih niti tega resničnostnega šova.

Igor Misdaris je najbolj zrela in najblj močna osebnost v skupini slavnih stanovalcev Big Brotherja. Velja za glavnega favorita ob Jožetu Činču. Medtem ko slednjega najbolj ogroža njegova duševna labilnost, je Misdaris trden, življenjsko izkušen in preudaren. Izžareva posebno modrost, ki jo pri drugih stanovalcih ni mogoče opaziti. Pokril bo želje mnogih gledalcev, predvsem malo zrelejših generacij. Je predstavnik razuma. Čutim, da se ne bo vpletal v konflikte in se bo znal lepo umakniti iz razburjenih situacij in zadevo razrešiti na eleganten način. On je igralec iz ozadja. Ko je v ospredju, se počuti nelagodno in bo prej ali slej poiskal strategijo, kako ubežati tej tesnobi. Ker ravno ospredje je njegova šibka točka in če se ga bo želelo zrušiti, ga bo potrebno premakniti v središče in izolirati. Šele takrat, ko bo sam dvignil roke nad vsem in obupal nad seboj, je kaj možnosti, da se ga premaga. A njega bo zelo težko poraziti.

Rok Kosmač je v skupini slavnih stanovalcev Big Brotherja, ker spominja na Murkota. Zanimivi bodo njegovi poskusi, da bi izpadel moško, a vedno znova pa bo izpadel prav po dekliško. To bo šele zabava! Ima zelo nizek prag čustvene bolečine in ne premore napora izrednih situacij. Ob pamet ga bo spravljalo, ker ga stanovalci sčasoma ne bodo več upoštevali ali poslušali. Ko ga bodo gledali, bodo gledali skozenj. Je zelo prosojen in prazen. Je le kup kvazi romantičnih verzov in kričečega glasu, ki bo šel marsikomu na živce, zlasti Zlatanu Čordiću. Imel bo občutek, da govori samemu sebi, zato bo skušal vzpostaviti na silo neko avtoriteto, pa bodo tudi ti poskusi deležni le še več posmeha. Najmočnejšo zavezništvo lahko črpa iz najstnic, ki se zaljubljajo v njegove mitološke besede o večni romantično opevani ljubezni, sam pa je nezmožen ljubezni, nezmožen trajne zrele zveze in po vsej verjetnosti tudi impotenten.Tukaj je, da se bo poniževal pred gledalci. Zdi se mi, da je bil rezerva za Murkota.

Jože Činč ni v skupini slavnih stanovalcev Big Brotherja, ker je Prekmurec in lokalpatriot, temveč zato, ker je duševno nestabilna osebnost in zanimivo, kljub temu še eden od najbolj odraslih osebnosti med sostanovalci. Je eden od ključnih favoritov tega šova. Njegova najmočnejša točka je, da je brez dlake na jeziku in bo vsakemu rekel, kar mu gre. Ne rabi zavezništva in zna preživeti tudi na povsem psihosociopatski način. Sprva bosta z Igorjem Misdarisom močna tiha kolega, ker bosta čutila, da imata veliko skupnega, toda Jože Činč je samotni potnik in bo prej ali slej razdrl vsa nevidna zavezništva. Kljub temu, da se skriva za svojim posebnim humorjem, mu bo ravno to omogočalo preživeti in druge spravljati ob pamet, saj vse dotedaj, dokler ni na meji svojega duševnega propada, ni mogoče zaznati, da je kakorkoli brez notranjih moči. Tudi drugi stanovalci ga bodo jemali kot enega od osrednjih figur tega šova in on se tega zelo dobro zaveda, pa čeprav tega ne bo pokazal in bo ustvarjal vtis, da mu je vseeno. Kakorkoli se bo zdelo in kakorkoli bo navzven deloval, navznotraj nikakor ni flegmatik. Ima veliko težav z obvladovanjem depresije in mogoče se nam obeta živčni zlom v Big Brotherju slavnih.

[Opozorilo: Ta analiza stanovalcev je le zapis prvih vtisov blogerja in ne resničnost njihovih osebnosti. Naj se ta zapis ne razume kot žalitev!]

Vir: www.morfejork.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. jagoda
      05.10.2010 ob 10:20 jagoda

      Činč de po moje razturo

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. FUCKoff
      05.10.2010 ob 18:22 FUCKoff

      Činč ... je zakon! :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.