https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Badmintonisti že osmič na mednarodnem turnirju »Srebrna žogica Lendave«

Lendava, 12.4.2013  

Badmintonski klub Mladost Lendava pripravlja tradicionalni, že 8. Mednarodni turnir »Srebrna žogica Lendave 2013«.Turnirja, ki velja za enega od dveh največjih in najmočnejših v Sloveniji se bodo udeležili tekmovalci iz Avstrije,Češke, Slovaške, Madžarske, Hrvaške in Slovenije.


Predsednik Bojan Sekereš je na včerajšnji novinarski konferenci v Lendavi povedal, da prijave sicer še potekajo, vendar pa po dosedanjih izkušnjah pričakujejo od 150 do 200 tekmovalcev. Dečki in deklice starostnih skupin U13, U15 in U19 bodo tekmovali posamezno ter v ženskih in moških dvojicah. Turnir bo potekal od petka 19. aprila do nedelje 21. aprila na dveh prizoriščih, v telovadnici  Dvojezične osnovne šole I Lendava in Srednje dvojezične šole v Lendavi.

Kot  je povedal predsednik, je to dobra priložnost za promocijo turizma v Lendavi, hkrati pa to tekmovanje odpira nove oblike sodelovanja v širšem pomenu, saj s češkimi tekmovalci prihaja v Lendavo nekaj opernih pevcev iz Plzna, ki se bodo predstavili v petek 19. aprila 2013 ob 20.00. uri v lendavski  sinagogi.

Trener domačih badmintonistov Denis Pešehonov  je dejal, da bodo domačini tekmovali v vseh kategorijah. U19 bosta tako zastopala Bianca Žitnik in Vito Hozjan, U15 Maša Doler, Nejc Šendlinger, Marko Bajs in Ajet Džemajili, v U13 pa se bodo predstavili tekmovalci, ki še nabirajo svoje izkušnje na tekmovanjih. 

Ob predstavitvi prihajajočega turnirja je trener Pešehonov  omenil še dve večji tekmovanji, ki se jih bodo letos udeležili. To so Mediteranske igre v Turčiji, na katerih bo letos prvič potekalo tekmovanje v badmintonu in pa svetovno prvenstvo na Kitajskem.

Klementina Baligač

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.04.2013 ob 20:30 kodila gost

      Vrli ste pojdje, vrli.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.