https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Ob 25-letnici KUD Budinci predstavili nova oblačila

Budinci, 14.04.2013 ob 9:00  

V Budincih so združili proslavitev 25. letnice delovanja društva in zaključek projekta Moščanka.

V nabito polni dvorani v gasilskem domu v Budincih so člani in članice KUD Budinci predstavili nova oblačila in kratko zgodovino 25. let delovanja društva. Ljudske pevke društva, ki so tudi zapele nekaj pesmi so se predstavile v novih oblačilih, ki jih je za njih kreirala Lili Šiftar. Prav tako so se v novih oblačilih predstavili tudi folkloristi društva.

Pri raziskavi oblačilnega videza za folklorno skupino, sta sodelovali dr. Marija Makarovič in Jelka Pšajd, sešil jih je krojač Milan Grah in šivilja Gizela Bagola, za obutev pa je poskrbel Geza Kisilak. Prireditev so popestrili tudi FS KTD Moščanci, gledališka skupina in Zgrablenci na kvadrat, oboji iz KUD Budinci. Nekaj besed je spregovoril tudi župan občine Šalovci Iztok Fartek, Marta Horvat pa je podelila priznanja članom društva.

več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.