https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V zadnjih dneh prišlo do več nesreč z udeležbo motoristov

Murska Sobota, 15.04.2013 ob 13:15  

Sončno vreme v zadnjem vikendu je na ceste privabilo številne motoriste. Kljub številnim opozorilom in preventivnim aktivnostim policije in drugih organov, se vožnje za nekaj motoristov v Pomurju ta vikend niso končale varno.


Prva prometna nesreča z udeležbo motoristke se je zgodila v soboto popoldan v Srednji Bistrici. Policisti so pri ogledu kraja ugotovili, da se je 38-letna motoristka med vožnjo zaustavila pri prometnem znaku “STOP”. Pri tem je izgubila ravnotežje, zaradi česar se je motorno kolo prevrnilo na levi bok in jo hudo poškodovalo levo nogo. Voznica je bila z reševalnim vozilom prepeljana v soboško bolnišnico, kjer ji je bila nudena zdravniška pomoč.

Včeraj malo po 15. uri so policisti v Gornji Radgoni obravnavali drugo prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen 44-letni motorist. Z ogledom kraja prometne nesreče so ugotovili , da je motorist zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčil v robnik ob pločniku in nato padel. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan v soboško bolnišnico, kjer so ga zaradi lažjih telesnih poškodb oskrbeli. Pri motoristu je bil odrejen tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je voznik vozil vinjen.

Včerajšnji popoldan je bil nesrečen tudi za 57-letnega motorista. Med vožnjo skozi naselje Stročja vas mu je voznica osebnega avtomobila, ki se je iz dvorišča vključevala v promet, odvzela prednost. Zaradi trčenja je motorist padel in se pri tem lažje poškodoval.

Policisti opozarjajo voznike in motoriste, naj z upoštevanjem prometnih pravil, s strpnostjo in pazljivostjo vplivajo na večjo varnost v prometu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.