https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ljutomerski policisti s preventivno akcijo za čisto cestišče

Ljutomer, 16.04.2013 ob 9:50  

Ljutomerski policisti so pripravili preventivno akcijo, v kateri voznike opozarjajo na nevarnosti umazanega cestišča z blatom in zemljo, ki ga kot kmetovalci s svojimi delovnimi stroji prinesejo na cesto. Dodatne težave kmetom povzroča še vedno razmočena zemlja.


Policisti voznike obveščajo o nevarnostih, in sicer s pogovori z velikimi kmetovalci, udeležujejo se tehničnih pregledov na terenu, pomagale pa jim bodo tudi župnije, vaške zbiralnice mleka, trgovine s kmetijskimi in gradbenimi izdelki.

S Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da so izdelali tudi poseben propagandni letak z vsebino, ki opozarja na onesnaževanje cestišča z blatom in zemljo, ki ga kot uporabniki s svojimi delovnimi stroji prinesejo na cesto. Zaradi pozitivnega odziva bodo akcijo ponovili še jeseni.

FOTO: siol.net

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.04.2013 ob 13:19 življenjenavasi gost

      Včeraj v marsikateri vasi ni bilo videti, da bi Policija izvajala tako akcijo. Na cesti je bilo blata in gnoja, da bi lahko šel s taligami za traktorjem in pobiral.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.04.2013 ob 14:01 gost očividec gost

      Dejstvo je, da se kmetje s traktorji na cestah vedejo, kot, da jim nihče nič ne more. Takše akcije bi mogli policisti izvajati večkrat in ustrezno kaznovati. Tudi avto moreš meti spucani, ne pa traktorja, ki nameče blato na cesto, ki je potem res nevarna. Upajmo, da bodo kon trole bolj redne in kršitelji kaznovani.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.