https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

DURS rešil zaplet napačnih davčnih izračunov

19.04.2013 ob 8:35  

Davčne zavezance, ki so v začetku aprila na dom prejeli napačen informativni izračun dohodnine iz naslova starševskih nadomestil (porodniška), bo Davčna uprava RS posebej obravnavala.

Napačen informativni izračun dohodnine iz naslova starševskih nadomestil je na dom prejelo 8.306 davčnih zavezancev.

Davčna uprava sporoča, da tistim zavezancem, pri katerih je edini ugovorni razlog napaka pri starševskem nadomestilu, ni treba vlagati ugovor, saj jim bo davčna uprava v 2. svežnju izdanih informativnih izračunov (v sklopu drugega rednega sklopa z datumom odpreme 31. 5. 2013) ponovno izdala informativni izračun dohodnine.

Zavezance, ki imajo poleg prej navedenega ugovornega razloga še drug ugovorni razlog (na primer naknadno uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane), pa DURS poziva, da vložijo ugovor. Tak ugovor bi zavezanci morali vložiti tudi, če v informativnem izračunu, ki so ga prejeli, ne bi bilo napake pri višini izplačila starševskega nadomestila.

Zavezancem, ki so že oziroma še bodo do 3. 5. 2013  vložili ugovor zoper informativni izračun, se bo, tako kot pri drugih zavezancih z napačnim informativnim izračunom, izvedla odmera po rednem postopku. To pomeni, da bo takšnim zavezancem DURS izdal odločbo na osnovi ugovora.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.04.2013 ob 13:35 melita gost

      olešavozaotrokejetrebayyvlošti

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.