https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Na območnem srečanju v Ljutomeru nastopili pevski zbori

Ljutomer, 22.04.2013 ob 13:00  

V Domu kulture Ljutomer je včeraj potekalo 36. srečanje odraslih zborov, oktetov in malih pevskih skupin iz občin Ljutomer, Veržej, Križevci in Razkrižje.


Uvodoma je zbrane nagovorila Cilka Jakelj, predsednica Sveta OI JSKD Ljutomer. Program pa je povezovala vodja OI JSKD Mira Rebernik Žižek.

Nastopilo je 9 pevskih zasedb: Ženski pevski zbor Društva upokojencev Ljutomer, Ljutomerski oktet KD Ivan Kaučič Ljutomer, Moška vokalna skupina Pšenični klas TKD Babinci, Ženska vokalna skupina Illumina KD Orfej Ljutomer, Oktet Arion Društvo Arion Ljutomer, Cvenski Oktet Kulturno društvo Cven, Dekliški zbor Pole poje Društvo Polje Razkrižje, Mešani pevski zbor Kulturno društvo Cven in Komorni zbor Orfej KD Orfej Ljutomer.

Srečanja so se lahko udeležile odrasle vokalne skupine kulturnih, upokojenskih in ostalih društev s  tremi pesmimi, ki so jih naštudirali v tej sezoni. Revijo si je ogledala strokovna spremljevalka, Danica Pirečnik, ki je z vodji opravila tudi razgovor in jim svetovala za nadaljnje delo.

Po prireditvi so nastopajoči in obiskovalci nadaljevali druženje v galeriji kulturnega doma.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.