https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

V totem Mariboru bo jutri zadišalo po lendavskem bograču

Maribor, 22.04.2013 ob 15:00  

Jutri se bo v Mariboru odvijal Študentski Bogračfest, ki ga že deseto leto organizira Klub študentov Lendava.

 

Študentski Bogračfest je tako eden večjih projektov Kluba študentov Lendava (KŠL), ki ga uspešno organizira že deseto leto. Namen prireditve, ki je postala že ena stalnih študentskih dogodkov v Mariboru, je predstavitev študentskega kluba in tradicionalne lendavske jedi – bograča ter ostalih okoliških kulinaričnih dobrot (pereci, domače vino, ipd.). Klub študentov Lendava Študentki Bogračfest v Mariboru uspešno organizira že vse od leta 2004. Deseti Študentski Bogračfest v Mariboru bo potekal 23. aprila 2013, in sicer ponovno na platojih mariborske tržnice na Vodnikovem trgu v Mariboru. Mesto Maribor je letos prejelo naziv Evropske prestolnice mladih. V ospredje so postavljena spodbujanje izvajanja novih idej in inovativnih projektov v zvezi z aktivno udeležbo mladih.

Program Študentskega Bogračfesta v Mariboru se deli na popoldanski in večerni del. Obiskovalcem tako omogočamo, da se dnevni in večerni program odvijata vzporedno in ponujata pester izbor dogajanja. Poudarek bo na popoldanskem delu, ki se prične ob 12. uri. Zanj poskrbi okoli 30 ekip, ki se pomerijo v kuhanju bograča. Poleg vsega naštetega bodo dogajanje popestrili s krajšim kulturnim programom, v sklopu katerega se bosta predstavili folklorna plesna skupina in citeraši.

Ker je bila leta 2011 Lendava razglašena za svetovno prestolnico bograča in ker prireditev Študentski Bogračfest letos praznuje svojo 10. obletnico, so se odločili, da dogajanje še nekoliko popestrijo s kuhanjem največjega študentskega bograča na svetu, s katerim želijo podreti svetovni rekord. Vzporedno z začetkom prireditve bodo trije priznani kuharji začeli s pripravo 500 odličnih porcij bograča, in sicer v velikem kotlu na sredini tržnice. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.