https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V središču Murske Sobote danes Evropa v malem

08.05.2013 ob 8:00  

Danes med 9.00 in 12.00 se bo, tokrat že šesto leto zapored, v središču Murske Sobote na Trgu kulture odvijala prireditev Evropska vas 2013.


Pomurske osnovne šole bodo v počastitev dneva Evrope, ki ga sicer praznujemo 9. maja, tam spet postavile Evropsko vas in vsaka na svoji stojnici predstavile 27 članic Evropske unije. V projektu Evropska vas v šolskem letu 2012/2013 sodeluje 35 osnovnih šol in Zavod PIP Europe Direkt Murska Sobota. Koordinatorka za pomursko regijo je OŠ II Murska Sobota.

Današnja prireditev je sklepno dejanje zunajšolskega projekta Evropska vas, katerega glavna sponzorja sta Evropska hiša Maribor in Šola za ravnatelje v sodelovanju z osnovnimi šolami.

Mladi v 9 regijskih središčih po vsej Sloveniji in med drugim tudi v Murski Soboti v okviru projekta predstavljajo zgodovino držav Evropske unije, njihove geografske in etične značilnosti, kulturo, običaje, narodne noše, glasbo in kulinariko. Letos so se posebej posvetili temi »državljanstvo«, ki je letošnja tematska prioriteta.

Na Trgu kulture bodo obiskovalci dopoldne ob spremljajočih glasbenih in plesnih točkah spet spoznali in okusili vso pestrost zgodovine, kulture, jezikov, običajev in kulinarike držav, ki sestavljajo evropsko družino. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.05.2013 ob 8:54 smrkci gost

      Evropa nas samo izkorišča in iztreblja.Mladim pa samo pamet soli in jih hoče peljati žejne čez vodo.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.