https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

TRENDI

Modna zgodba: Emi Ania in Sebastjan Sapač Žalik

9.5.2013  

Za tokratno Modno zgodbo sta pred fotografskim objektivom Pomurec.com pozirala modela Emi Ania in Sebastjan Sapač Žalik.


Oba modela prihajata iz Murske Sobote in imata kljub mladosti že veliko izkušenj na področju mode ter si želita tukaj tudi uspeti.

Devetnajstletna Eni Ania obiskuje Srednjo šolo za oblikovanje Maribor, smer tehnik oblikovanja/modni oblikovalec. Z manekenstvom se je začela malo resneje ukvarjati s pričetkom srednje šole, ko so jo takratne dijakinje prosile za pomoč pri svojih modnih revijah, a jo je bolj kot to zanimalo delo fotomodela. »Sodelovala sem že z različnimi oblikovalci ter fotografi, ampak mi ni bil pretiran interes biti pod katero od modnih agencij,« pove Emi Ania.

Določene vzornice Emi Ania nima, ji je pa pri blizu stil iz časa 50-ih in 60-ih let, tj. »rockabilly« in »pin-up«, izpostavi takrat najbolj znane: Marilyn Monroe, Bettie Page, Twiggy ... Sebastjan, sicer gimnazijski maturant, se zgleduje po vzornikih, ki sicer nista modela ali manekena, sta pa vseeno del modnega sveta, to sta Dean & Dan Caten (Dsquared2).

V prostem času izbirata urbano

»Moj stil v vsakdanjem življenju ni nič posebnega, osebno se ne predalčkam v določen stil. Oblačim se preprosto: črne oprijete hlače, kratka majčka ter make-up in dodatki, ki ustvarijo  pridih »pin-upa«,« nam o svojem stilu oblačenja zaupa Emi Ania. Sebastjan najraje obleče kavbojke, srajco ali majčko, svoj stil pa bi označil kot urbani.

»Vsake oči imajo svojega malarja«

Sebastjan najraje poudari svoje obrazne poteze in oči, medtem ko Emi Ania pravi, da na sebi posebej ne izpostavlja nobenega dela telesa. Po njenem mnenju idealna postava ne obstaja, saj ima vsak človek svoje ideale, zatorej je nekomu ideal oseba močnejše postave, nekomu pa popolnoma obratno: »Vsake oči imajo svojega malarja.«

Emi Ania trenutno sodeluje s fotografinjo/oblikovalko, s katero želita doseči malo boljšo razpoznavnost rockabilly/pin-up stila, ki je na slovenski sceni dokaj zapostavljen. Drugega posebej zastavljenega cilja v svetu mode nima, prepustila se bo toku. Želja Sebastjana Sapača Žalika na področju mode pa je v prihodnost uspeti v tujini. »Moda mi pomeni veliko, ne pa tudi prvino. Je nekaj, kar me razveseljuje in me polni z energijo,« nam zaupa Sebastjan.

Modela sta pozirala v oblačilih mlade pomurske modne oblikovalke Ive Katalenič.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

    Fotogalerija