https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Medgeneracijsko druženje v Gornji Radgoni

Gornja Radgona, 10.05.2013 ob 13:05  

V Gornji Radgoni so pripravili tokrat že 5. medgeneracijsko druženje, v katerem sodelujejo Dom starejših občanov Gornja Radgona, Vrtec Manka Golarja Gornja Radgona in Varstveno delovni center MS, enota Gornja Radgona. Na današnjem zaključnem srečanju so moči pomerili zaposleni vseh treh organizacij.

Ideja je padla pred petimi leti

Kot je povedal mag. Marjan Žula, direktor DSO Gornja Radgona, so se v okviru medgeneracijskega sodelovanja najprej obrnili na najbližnje sosede, to je vrtec Manka Golarja, in ker so se ti odzvali pozitivno, je padla ideja, da bi se srečali na športno-zabavnem področju, ki ne bi bilo prenaporno tako za otroke iz vrtca kot njihove stanovalce. Odločili so se, da vključijo tudi srednjo generacijo, torej varstveno-delovni center, iz enote Gornja Radgona.

»Prvo leto je bilo zelo uspešno in zato smo se dogovorili, da bomo s temi srečanji tradicionalno delovali. Gre za igre zabavnega značaja, bolj kot pa športno zahtevne, ker je treba to prilagoditi tej populaciji,« je poudaril mag. Žula tik pred vlečejem vrvi.

Družijo se ves teden

Druženje traja cel teden, vsako dopoldne tako merijo moči. Letos jim je v začetku tedna malce ponagajalo vreme, zato so nekatere igre izvedli v avli doma, današnjo finalno srečanje pa je spremljalo toplo sonce.

Danes so izvedli tradicionalne igre – skakanje z vrečami, vlečenje vrvi in med dvema ognjema. Ob koncu pa so se otroci zasluženo posladkali še s sladoledom.

Da pri pripravi prireditve aktivno sodelujejo vsi, pa pove tudi dejstvo, da varstveno-delovni center poskrbi za medalje (naredijo jih iz gline), vrtec poskrbi za rekvizite, dom pa naredi razpored in nudi prostor. Vsak dan pripravi ena organizacija program oziroma izbere igre, zadnja dva dni pa igre določijo skupno oziroma vsak prispeva eno. Vsi udeleženci dobijo medalje, za osvojena mesta pa tudi pisna priznanja. Celotno prireditev je vodil Samo Tuš – Korl.

                                                                       Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.