https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Ta vikend že 12. Pac-ev glasbeni maj

Veržej, 11.05.2013 ob 7:00  

Sinoči se je začel že 12. festival resne glasbe PAC-ev glasbeni maj 2013.


Letošnji festival PAC-ev glasbeni maj je zaradi finančnih omejitev nekoliko strnjen, poteka pa na dveh lokacijah, in sicer v Veržeju in Murski Soboti.

Sinoči so v Domu kulture Veržej nastopili: Slovenski saksofonski orkester SOS / S SAXOPHONE ORCHESTRA15, duet z Moniko Krajnc Štih na kitari ter Primožem Krajncem na harmoniki ter pihalni trio Slovenske filharmonije – Matej Grahek na flavti, Jože Kotar na klarinetu in Zoran Mitev na fagotu.

Festival, ki ga že dvanajstič prireja Klub Pac, nosi geslo:  »Klub PAC opozarja: glasba blagodejno vpliva na telo in dušo«. Navkljub težavam, s katerimi se srečujemo vsakodnevno, želijo v Pac-u z letošnjim festivalom ljudi spomniti, da se tudi v našem okolju dogajajo prijetne stvari, in ena izmed njih so tudi koncerti resne glasbe.

Koordinatorsko ekipo festivala sestavljajoo: predsednik festivalskega tima Iztok Rodež, umetniški direktor festivala mag. Slavko Šuklar ter tehnični vodji festivala Danijela Kolarič in Slavek Petek.

Organizatorji se za pomoč zahvaljujejo Zavarovalnici Triglav, d. d., Zavarovalnici Triglav, d. d., Območni enoti Murska Sobota, Zavodu za kulturo in šport Murska Sobota, Občini Veržej, Pomurskim lekarnam in Frontlabu. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.05.2013 ob 12:32 gost opazovalec gost

      Če nemajo pejnez, naj sploj ne organizirajo več tega dogodka. Vsako leto je slabše. Zdaj je trajal dva dni in še to brez posebne publicitete. Ka so sami sebi namen? Stvarno več resnosti, sicer pa so takšni dogodki pri nas zaželeni in potrebni. Tovrstne glasbe primanjkuje, zato je pa glasbeni okus prerkmurcev takšen kot je- katastrofalen.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.