https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Svetem Juriju so se družile vse generacije

Sveti Jurij ob Ščavnici, 11.05.2013 ob 12:00  

Danes v dopoldanskih urah so na OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici izvedli dan druženja in gibanja vseh generacij. Otroci, učenci osnovne šole in vrtca Sonček so povabili svoje starše, dedke, babice ter ostale sorodnike na skupno druženje in aktivno preživljanje prostega časa.

Namen prireditve, ki tradicionalno, pod imenom Šport špas, poteka po vsej Sloveniji letos že šestič, je skozi različne oblike skupnih pohodov, zabavno-gibalnih aktivnosti, v družabnih in kulturnih točkah aktivno preživeti dan. V spoznavanju zdrave prehrane – med v prehrani, skrbi za čisto okolje in skozi spoznavanje preventivnih vsebin zdravja pa so posebej izpostavljene vrednote medgeneracijskega sodelovanja in druženja.

Učence šole in starše je najprej pozdravil župan Anton Slana, potem pa so se podali na pohod, ki so ga glede na zahtevnost razdelili v štiri starostne skupine. Po vrnitvi so se zasluženo okrepčali z malico in s toplim čajem ter s kavo.

Na prireditvi se je predstavilo več društev: Društvo kmečkih gospodinj, Turistično društvo, Športno društvo Videm, KO Rdečega križa, PP G. Radgona, Strelsko društvo in Čebelarsko društvo. Pripravili pa so tudi predavanja na temo: Zdrava prehrana, Varnost v prometu, Defibrilator, Mladostnik in droga ter Hoja v gorah. Ob koncu so podelili priznanja za najmlajšega udeleženca, priznanje za najstarejšega udeleženca in priznanje za najštevilčnejšo družino na prireditvi.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.