https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: 80 let Zdravstvenega doma Murska Sobota

Murska Sobota, 11.05.2013 ob 15:54  

Danes so v Zdravstvenem domu Murska Sobota obeležili 80. letnico njihovega delovanja. Ob tej priložnosti so pripravili dan odprtih vrat s sloganom »Spoznajmo se – mi skrbimo za vaše zdravje«, na katerem so predstavili različna področja njihove dejavnosti, pripravili razstavo o zgodovini zdravstvenega doma in kulturni program. Župan MO Murska je ob obeležitvi direktorici ZD izročil priznanje za dolgoletno uspešno delovanje.


Zdravstveni dom Murska Sobota deluje že 80 let, njegovi začetki pa segajo v čas, ko je razhajala očesna bolezen trahom, in prav z namenom, da bi izkoreninili to bolezen, so v 30. letih prejšnjega stoletja ob prizadevanju dr. Jožeta Pečana začeli z delovanjem enote v Murski Soboti.

Danes je zavod organiziran za delovanje in opravljanje zdravstvene dejavnosti s sedežem v Murski Soboti ter na 14. dislociranih enotah. Kot so povedali na prireditvi, je trenutno zaposlenih 243 delavcev, v okviru vseh dejavnosti pa skrbijo za relativno veliko število prebivalcev.

Ob obeležitvi so pripravili kulturni program s predstavitvijo njihove dejavnosti. Župan mestne občine Murska Sobota Anton Štihec je v svojem nagovoru vsem zaposlenim čestital za dosedanje uspešno delovanje ter ekipi ZD zaželel, naj še naprej delajo z veliko vnemo ter z odgovornostjo. Ob obletnici je direktorici ZD dr. Edith Žižek Sapač izročil priznanje občine. V kulturnem programu z glasbeno vsebino so nastopili otroci zaposlenih Zdravstvenega doma.

Na prireditvi, ki je bila kljub dežju dobro obiskana, so predstavili preventivno dejavnost, obiskovalcem merili sladkor v krvi, krvni tlak in svetovali glede posameznih bolezni. Med drugim so tudi prikazali postopek oživljanja, na pljučnem oddelku je bilo moč videti razliko med delovanjem zdravih pljuč in pljuč v primeru kajenja, obiskovalci pa so si lahko ogledali tudi reševalna vozila, intervencijska vozila policistov in gasilcev ter prikolico za masovne nesreče.

Na samem dogodku je potekal prikaz reševanja ukleščenih poškodovancev v vozilu s pomočjo gasilcev. Kot so med reševanjem poudarili, je zelo pomemben hiter in profesionalen potek, da pa je njihovo delo nepredvidljivo ter v nenehni pripravljenosti, se je pokazalo tudi ob samem dogodku, ko so nepričakovano morali zaradi hujše nesreče predčasno zapustiti prireditev.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija