https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

FOTO: Mura z golom Boharja v zadnji sekundi premagala Celje

Murska Sobota, 11.5.2013  

Nogometaši Mure 05 so v 32. krogu PrveLige Telekom premagali Celje z 1 : 0. Mož odločitve je bil Damjan Bohar, ki je s pravim "evrogolom" tekmo odločil v praktično zadnji sekundi tekme.

Gledalcev: 400,

Strelec: 1:0 Bohar (90.).

Mura 05: Draković, Barbič (od 67. Vinko), Mörec, Kurbus, Travner, Bohar, Rep, Maruško, Vaš, Ploj (od 75. Poredoš), Sačer.

Celje: Kotnik, Korošec, Žitko, Krajcer, Medved, Tomažič-Šeruga, Zajc (od 86. Romih), Plesec, Cebara, Srdić (od 79. Horvat), Bajić (od 66. Bajde).

Rumeni kartoni: Kurbus, Barbič, Mörec, Bohar; Plesec, Zajc, Tomažič-Šeruga.

Rdeč karton: Plesec (44.).

Muraši so v Fazaneriji dočakali dokaj oslabljene in nekoliko utrujene Celjane ter v sami končnici tekme osvojili pomembne tri točke v boju za obstanek. Po porazu Aluminija v Novi Gorici Sobočani zdaj za devetim mestom zaostajajo le še dve točki.

Domači so na začetku tekme zapravili kar tri priložnosti. V deseti minuti je po podaji Arpada Vaša z desne strani z glavo poskusil Dejan Kurbus, a je njegov strel iz bližine Matic Kotnik obranil. V naslednjem naletu je močno s polvoleja z 20 metrov sprožil Rajko Rep, žoga pa je za malenkost zgrešila cilj. V 12. minuti so bili domači najbližje vodstvu. Matic Maruško je natančno meril z roba kazenskega prostora, na srečo gostov pa je odtis žoge ostal le na zunanjem delu leve vratnice.

Niz zapravljenih priložnosti sicer zelo borbenih in razpoloženih domačinov je nadaljeval Mario Sačer, ki je po gneči v kazenskem prostoru gostov streljal čez okvir. Štiri minute zatem je izjemno priložnost zapravil Jure Travner, ko je po kotu z leve strani z glavo poslal žogo proti mreži, a se je znova izkazal gostujoči vratar. Po akciji Alena Ploja in Vaša je Kotnik obranil strel slednjega in celjska mreža je ostala nedotaknjena. Minuto pred koncem prvega dela je Nejc Plesec nespametno po prekršku dobil drugi rumen karton in predčasno končal tekmo.

Po prihodu iz slačilnic so Sobočani nadaljevali napade in pritisk domačih se je stopnjeval. Šele v 55. minuti so gosti dočakali prvo priložnost, ko je po prostem strelu Mihe Zajca z 20 metrov žoga oplazila prečko. Minuto pozneje je bilo znova vroče pred celjskimi vrati. Vaš je podal, Rep pa je z glavo streljal mimo vrat.

V 76. minuti je po podaji Travnerja Sačer odlično reagiral in že premagal Kotnika, toda tokrat je goste rešila vratnica. Minuto pred koncem v veliki gneči pred vrati gostov je Kotnik še enkrat več reševal Celjane po strelu Sačerja, takoj v naslednji akciji pa je za las zgrešil Vedran Vinko. Vse je kazalo na delitev točk, toda v zadnji minuti sodniškega dodatka se je zgodil čudež in po "evrogolu" Damjana Boharja, ki je s 25 metrov zadel desni zgornji kot, se je Mura veselila zmage.

STA

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija