https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Ob prazniku Občine Črenšovci podelili nagrade trem gasilskim društvom

Črenšovci, 12.05.2013 ob 10:00  

V športnem parku v Črenšovcih je včeraj potekala osrednja prireditev ob 4. občinskem prazniku Občine Črenšovci in 90-letnici delovanja Prostovoljnega gasilskega društva Črenšovci.


Na osrednji prireditvi so v krajšem filmu in pripovedi mladostnika obiskovalce popeljali v svet gasilcev v Črenšovcih. S projekcijo starih fotografij ter petja in plesa članov KTD so navzočim približali utrip tamkajšnjega gasilstva od njihove ustanovitve do današnjih dni.

Regijski poveljnik za Pomurje Dušan Utroša je podelil priznanja in odlikovanja, ki sta jih prejela Janez Zadravec in Miha Antolin, župan Občine Črenšovci Anton Törnar pa je podelil občinska priznanja in nagrade. Zakonca Ana in Ivan Čurič iz Trnja sta prejela priznanje Občine Črenšovci za dolgoletno in kreativno delo v javnem življenju, še posebej na področju humanitarnega in prostovoljnega dela v vasi Trnje in Občini Črenšovci.

Nagrado Občine Črenšovci pa so si letos za uspehe in dosežke na področju gasilstva, ki imajo trajen pomen za razvoj, ugled  in promocijo Občine Črenšovci, prislužila tri prostovoljna gasilska društva: PGD Dolnja Bistrica, ki letos obeležuje 80-letnico delovanja, ter PGD Gornja Bistrica in PGD Črenšovci, ki slavita svoj 90. jubilej.

Obiskovalcem so zapela tudi dekleta iz skupine Evterpe, uživali so lahko ob romski glasbi in plesu, prireditev pa se je nadaljevala tudi v večernih urah, ko je za zabavo skrbel Ansambel Štrk.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.