https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Skupina Generacija uspešno gostovala v avstrijskem Oberwartu

14.05.2013 ob 9:15  

V soboto, 11. maja 2013, se je na festivalu Burgenländische Tanz Tage z velikim uspehom predstavila skupina Generacije iz Murske Sobote.


Na tridnevnem festivalu v avstrijskem kraju Oberwart, ki je gostil umetnike iz več evropskih držav, si je bilo moč ogledati različne inovativne pristope v sodobnem plesu. Dogodki so se v nenavadnih predstavitvah odvijali tudi na bencinski črpalki, nekatere predstave pa so potekale kar med tovarniškimi stroji. Skupina Generacije, ki jo pod okriljem zavoda Flota vodi koreograf Matjaž Farič, se je predstavila v kulturnem centru OHO. V skupini sodeluje več kot dvajset izjemnih plesalk in plesalcev iz Murske Sobote in okolice, ki so že prestopili v tretje življenjsko obdobje.

                                                              FOTO: Tanztage 2013

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.