https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Evgen Sapač dobitnik priznanja Slovenske ljudske stranke za življenjsko delo

16.05.2013 ob 10:00  

V nedeljo, 12. 5. 2013, je v Krškem potekala slavnostna akademija ob 25-letnici ustanovitve Slovenske kmečke zveze, ki se je kasneje preimenovala v Slovensko ljudsko stranko in postala prva demokratična stranka po drugi svetovni vojni v Sloveniji.


Zbrane sta nagovorila prvi predsednik Slovenske kmečke zveze, Ivan Oman, in zdajšnji predsednik Slovenske ljudske stranke, Franc Bogovič.

Vrhunec slavnostne akademije je bila podelitev nagrad za življenjsko delo. Dobitnik najvišjega priznanja Slovenske ljudske stranke je tudi starosta SLS in slovenskega kmetijstva, Evgen Sapač, iz Brezovcev v občini Puconci. Nagrado sta mu izročila predsednik SLS Franc Bogovič in podpredsednica SLS Jasmina Opec.

Evgen Sapač je član Slovenske kmečke zveze od njenega ustanovnega zbora 1988 v Unionski dvorani. Svojo vlogo v politiki je videl tako v funkciji svetnika Državnega sveta RS, predsednika Sindikata kmetov pri SLS, občinskega svetnika, podpredsednika SLS, podžupana občine Puconci, člana KGZS, kot delo, ki ga je treba opraviti vestno ob prepričanju, da mora biti kmet in je enakopraven član družbe.

Evgen Sapač je že zgodaj ozavestil, da je le z upornim vztrajanjem pri poštenih zahtevah mogoče doseči napredek. Tudi če je te treba izbojevati. Ponosen je, da je kot soorganizator vseslovenskega protesta in štiridnevne zapore mejnih prehodov 1993 izbojeval boljše odkupne cene pšenice, živine in mleka za slovenske kmete. Vrline, kot so bistroumnost, modrost in pogum, združene z organizacijskimi in pogajalskimi sposobnostmi, je Evgen Sapač s pridom izkoristil pri svojem delu za slovenskega kmeta. Evgen Sapač se že več kot 20 let zavzema za pravice slovenskega kmeta, ki jih je pripravljen braniti z vsemi sredstvi, z jasnim ciljem za enakopraven položaj kmeta z drugimi sloji slovenske družbe. SLS gospodu Evgenu Sapaču podeljuje priznanje za življenjsko delo za njegovo aktivno vlogo pri boju za pravice slovenskega kmeta ter za njegov prispevek k oblikovanju in podobi SLS v dobrobit slovenskega človeka.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.05.2013 ob 11:31 niko gost

      Pomurec.com-glasilo stranke SLS verjetno dobijo tudi kaj plačila od bivših ministrov in zdajšnje poslanke OPICOVE,kot da drugih strank in poslancev v Pomurju ni???

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.05.2013 ob 12:03 igor gost

      kak van je sls tak v nose. seveda so tudi druge pomurske poslanci, ampak Opecova pač davle pobude in tude pošle medijan, ostali pa ali ne dajo pobude, ali pa jih ne posredujejo naprej in tisti, šteri ne gledajo glij cele den tretji kanal in sej, nemajo pojma, ka štoj dela ali če sploj kaj dela.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.05.2013 ob 12:15 rogi gost

      Pogrešamo gnešnje poročilo naše delovne poslanke. Ha ha ha dajati pobude to šče ide ..

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.05.2013 ob 17:11 muki gost

      Ja super da je dobo priznanje samo bi mogo dobiti priznanje za največjoga lenuha pa se ostali ki se kepajo z njim .VSI SO ENA BANDA.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.05.2013 ob 19:41 ... gost

      opecova sama zna, ka je prvič pa zadnjič v parlamente.. Zato pa zaj misli ka si nabira točke s tejme pobudame LOL.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.