https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Občanom v Gornji Radgoni na voljo 11 defibrilatorjev

Gornja Radgona, 16.05.2013 ob 12:20  

Na današnji tiskovni konferenci, ki so jo organizirali na Občini Gornja Radgona, so z veseljem sporočili, da je občina bogatejša za 11 defibrilatorjev, ki so ljudem na voljo na več lokacijah. Hkrati so predstavili 1. Festival „glasbe in ljubezni“, ki se bo naslednji teden odvijal v Mestnem parku Gornja Radgona ter povabili k sodelovanju k 4. mednarodni poletni šoli za saksofon, trobento in kitaro.


Na tiskovni konferenci so bili prisotni župan Anton Kampuš, podžupan Vinko Rous, dr. Silvestra Krajnc Bezjak, ravnatelj GŠGR Tomaž Polak ter predstavnica Rdečega križa Katja Makovec, povedano pa je bilo, da je bilo v nakup defibrilatorjev vloženo veliko truda, velik del sredstev je bil pridobljen s strani sponzorjev, nekaj je primaknila tudi občina. Župan Kampuš je ob tem izrazil zadovoljstvo in zahvalo vsem, ki so pomagali.


Po besedah Rousa, ki se je pogovarjal z več podjetji, so številna podjetja sama nabavila svoj defibrilator, povedal pa je še, da se defibratorji nahajajo na več lokacijah v občini, med drugim tudi v Domu starejših Gornja Radgona, pri banki SKB v centru mesta, v Glasbeni šoli, v gasilskem domu Spodnja Ščavnica in še drugod, občina pa bo v kratkem vsa gospodinjstva podrobneje obvestila o vseh natančnih lokacijah.

Dr. Krajnc Bezjakova je povedala, da so v Zdravstvenem domu pripravili letake, na katerih je v sliki prikazan postopek oživljanja. Pripravili so tudi CD, ki v desetih minutah prikaže postopek oživljanja, kmalu ga bo mogoče najti na njihovi spletni strani. Dodala je še, da je njihova naloga usposobiti ljudi, oziroma je njihov cilj usposobiti predstavnike Rdečega Križa in gasilcem, le-ti pa bodo znanje prenesli naprej.


Obeta se prvi Festival „glasbe in ljubezni“

Od četrtka, 23. maja 2013 do sobote, 26. maja 2013, se bo v Mestnem parku Gornja Radgona odvijal Festival „glasbe in ljubezni“, kjer bodo nastopili Tolk-asi GŠGR, Take Nina Orchestra z gosti, Big Band glasbene šole & Radgonske Gorice Ter Pihalni orkester Gornja Radgona in Violinke z instrumentalist. Vstop je prost, si pa želijo, da bi festival postale tradicionalen ter dobro obiskan. Nosilec festivala je Glasbena šola Gornja Radgona.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.