https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ŠPORT

FOTO: 200 tekmovalcev na 20. regijskih igrah specialne olimpijade Slovenije v Ljutomeru

Ljutomer, 17.05.2013 ob 7:00  

V Ljutomeru so v četrtek, 16. maja, potekale 20. regijske igre specialne olimpijade Slovenije, ki se jih je udeležilo skoraj 200 tekmovalcev, sodelovalo pa je tudi 70 spremljevalcev in 50 prostovoljcev.


Igre prireja Nacionalni komite Specialne olimpiade Slovenije, organizirala pa jih je Osnovna šola Ivana Cankarja, Podružnična šola Cvetko Golar. Specialna olimpijada je mednarodni športni program, namenjen osebam z motnjami v duševnem razvoju.

Na otvoritveni slovesnosti so tekmovalce pozdravili ravnateljica OŠ Ivana Cankarja Ljutomer Darja Kosič Auer, ljutomerska županja mag. Olga Karba, ki je tudi uradno odprla igre, predstavnica Zavoda RS za šolstvo Irena Kumer in predsednica Zveze Sožitje Katja Vadnal.

Tekmovanje je potekalo na dveh lokacijah, in sicer na ljutomerskem nogometnem stadionu in v športni dvorani ŠIC. Udeleženci so se pomerili v različnih disciplinah atletike (od teka, štafete, skokov v daljino do meta žogice), v namiznem tenisu in elementih nogometa.

Iger so se udeležile šole in zavodi s prilagojenim programom z mariborske in pomurske regije: OŠ Ivana Cankarja, Podružnica Cvetka Golarja, OŠ Gornja Radgona s Podružnično šolo dr. Janka Šlebingerja, OŠ IV. Murska Sobota, VDC Murska Sobota – Enota VDC Ljutomer, VDC Murska Sobota – Enota Murska Sobota, VDC Murska Sobota - Enota VDC Gornja Radgona, Sožitje Murska Sobota, DOŠ II Lendava, VDC Polž Maribor – Enota Slovenska Bistrica, VDC Polž Maribor – Enota Lenart Mravlja, VDC Polž Maribor – Enota Ruše, VDC Polž Maribor – Enota Park mladih, VDC Sožitje Maribor, OŠ dr. Ljudevita Pivka Ptuj, OŠ Stanka Vraza Ormož, OŠ Minke Namestnik –  Sonje, ZUDV Dornava in OŠ Gustava Šiliha Maribor.

Po končanem tekmovanju je sledilo kosilo in druženje z glasbo in plesom v dvorani ŠIC.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.