https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

TRENDI

Modna zgodba: Geia Jelenko

20.5.2013  

Geia Jelenko je skoraj dvaindvajsetletna študentka psihologije iz Zreč, ki ima za sabo že nekaj izkušenj iz sveta mode. Njene fotografije so bile že večkrat objavljene v različnih slovenskih medijih, zgleduje se po Victorii Beckham.


Geia študira psihologijo na Filozofski fakulteti Maribor, sicer pa se zelo zanima za modo in delo modela. Moda ji pomeni veliko, v njej se želi udejstvovati predvsem v fotografiji in reklamah.

Vsestranska

V dosedanjem delu na področju mode ima Geia že kar nekaj izkušenj – za sabo ima precej fotografiranj, izkušanj na modnih pistah ima izkušenj manj, saj jo, pravi, bolj zanima delo modela kot manekenke.

Sicer se je pojavila že na naslovnicah revij 7dni in Konjiških novic, v članku in fotografijah v reviji FHM, v Slovenskih novicah je bil objavljen intervju ter njene fotografije, nastopala je v videospotu Uroša Zagožna (Večni led), trenutno pa po celjski regiji krasi »jumbo« plakate za avto hišo RO-SO.

Obvezna dodatka šal in sončna očala

Najraje ima Geia ulični stil oblačenja – najpogosteje ima oblečene hlače in ohlapno majico ali srajco. Obvezna dodatka sta čim večji šal in sončna očala (čim večja tem boljša). Kot vzornici iz sveta mode izpostavi Candice Swenapoel in Victorio Beckham, ki ju, pravi, obožuje.

Moda kot način izražanja osebnosti

Moda ima v Geinem življenju pomembno vlogo: »Moda je zame način ustvarjalnega izražanja svoje osebnosti.« Zanjo idealna postava pomeni športno oblikovano telo, kjer so vidne poteze mišic, ne smejo pa biti preveč izražene. »Ni mi všeč oblika silhuete, ta pride lepo na modnih fotografijah, v vsakdanjem življenju pa nikakor ne. Najraje poudarim svoje oči in poteze obraza,« pove.

In kaj želi doseči v svetu mode? »Na področju mode bi rada delala kot model, sodelovala pri različnih projektih in reklamah, tako v fotografiji kot v video reklamah, saj obožujem biti postavljena v različne vloge in s tem izraziti svojo raznolikost.«

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija