https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: OŠ Puconci uspešno sodelovala pri podiranju Guinnessovega rekorda

Puconci, 19.05.2013 ob 7:30  

Barve imajo v našem življenju pomembno vlogo, čeprav se tega pogosto sploh ne zavedamo. Lahko nas polnijo z energijo, navdajajo z optimizmom ali spodbujajo naše razmišljanje. Družba Helios želi pomagati ustvariti spodbudno okolje za učence osnovnih šol, zato je danes Slovenijo povezala k enemu skupnemu cilju: barvanju notranjih zidnih površin desetih osnovnih šol po vsej Sloveniji, med katerimi je, kot edina pomurska osnovna šola, sodelovala OŠ Puconci.


Organizatorji so k sodelovanju pritegnili veliko prostovoljcev, staršev in sorodnikov učencev ter drugih sokrajanov. Pri tem so glavno vlogo imeli učenci sodelujočih osnovnih šol, saj so prav oni ustvarili vizualno podobo komunikacijske kampanije. Pod mentorstvom učiteljev likovnega pouka so namreč na različnih lokacijah v okolici šol pobarvali kar 54 veleplakatov. S tem so izražali svojo kreativnost in pozivali ljudi k barvanju ter postavljanju današnjega Guinnessovega rekorda. Umetniško ustvarjanje osnovnošolcev puconske šole si lahko ogledate TUKAJ.

Barvanje vseh desetih šol je potekalo hkrati med 10. in 12. uro. Barvanje za Guinnessov rekord pa od 11.00 do 11.08, ko so vsi udeleženci neprestano vihteli čopiče in valjarje. Heliosovi strokovnjaki so s sodelovanjem šol že vnaprej izbrali barve, ki bodo stimulativno in prijazno vplivale na učni proces učencev. Pred barvanjem so vsi prostovoljci dobili vso potrebno opremo, zaščitna sredstva, poskrbljeno pa je bilo tudi za okrepčilo. Pleskanje je potekalo ob pomoči profesionalnih slikopleskarjev, ki so z drugim nanosom barve poskrbeli, da so prostori vrhunsko pobarvani.

Sedaj bodo organizaciji Guinness posredovali zahtevane dokaze, ki so potrebni za potrditev rekorda (fotografije, video posnetki, izjave nadzornikov in neodvisnih prič, medijske objave itd.). Odločitev o rekordu bo znana predvidoma čez pet tednov.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.