https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Avstrijka ilegalno prevažala sedem tujcev

19.05.2013 ob 7:23  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali sedem prometnih nesreč, osemnajst kaznivih dejanj, devet kršitev javnega reda in miru, nesrečo pri delu, prijeli sedem tujcev, ki so ilegalno prišli v Republiko Slovenijo ter pridržali voznika osebnega avtomobila.

V dveh prometnih nesrečah sta se dve osebi lahko telesno poškodovali. V Murski Soboti je voznik osebnega avtomobila, na Slovenski ulici, pri stari ekonomski šoli med prečkanjem vozišča trčil v kolesarko, ki se je pri tem lahko telesno poškodovala. V tej zvezi pozivamo voznika osebnega avtomobila, temnejše barve, da se zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče javi na najbližji policijski postaji ali pokliče na telefonsko številko 113.

Na področju kriminalitete so obravnavali devet tatvin, pet vlomov, poškodovanje tuje stvari, goljufijo, kršitev nedotakljivosti stanovanja in prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države. Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe so na počivališču Dolinsko sever, na avtocesti zaustavili kombi avstrijskih registrskih številk. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da se v notranjosti nahaja sedem tujcev, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Republiko Slovenijo. Zoper voznico kombija, državljanko Republike Avstrije bo podana kazenska ovadba in bo jutri privedena k preiskovalnemu sodniku.

Javni red in mir je bil kršen štirikrat v zasebnih prostorih in petkrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola je bil pridržan voznik osebnega avtomobila, ki je pred tem povzročil prometno nesrečo izven naselja Markišavci in odpeljal s kraja. Z vozilom je bil izsleden v Černelavcih. Ker kljub večkratnemu zaustavljanju s svetlobnimi in zvočnimi znaki ni hotel zaustaviti vozila, je bilo za ustavljanje uporabljeno prisilno sredstvo za ustavljanje prevoznih sredstev – t.i stinger. V postopku je bilo nato ugotovljeno, da je vozil osebni avtomobil pod močnim vplivom alkohola.      

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti izvajali na Pomurski avtocesti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.