https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Radenska v prvih štirih mesecih poslovala bolje kot lani

Radenci, 24.05.2013 ob 7:00  

Kot je na včerajšnji tiskovni konferenci povedal direktor družbe Radenska Milan Hojnik, je družba v letošnjih prvih štirih mesecih ustvarila 8,6 milijona evrov čistih prihodkov iz prodaje, kar je 1,2 odstotka več kot v enakem obdobju lani in 8,4 odstotka nad načrti.

V prvih 4 mesecih napolnili 28 milijonov litrov vod

Radenska je tako v  prvih štirih mesecih napolnila skoraj 28 milijonov litrov mineralnih vod in brezalkoholnih pijač, kar je za 5 odstotkov več kot v enakem obdobju lani in za dobrih šest odstotkov nad načrti. Gaziranih naravnih mineralnih vod so prodali za skoraj 9 odstotkov več, padec pri prodaji vod z okusom pa želijo nadomestiti z novo blagovno znamko Radenska IN, novimi okusi ore in oaze, še letos pa nameravajo v ponudbo vključiti izdelke iz področja kozmetike.

Na trg so tako plasirali že nov okus Oaze – črni ribez, Ora Red z okusom maline, ACE z okusom jabolko-kivi in novo blagovno znamko Radenska IN.

Letošnji načrtujejo prodajo 101 milijona litrov pijač, prihodkov naj bi bilo za 31 milijonov, dobička pa predvivoma 2,4 milijona evrov. Lani so napolnili nekaj manj kot 100 milijonov litrov vseh pijač, prihodkov je bilo nekaj manj kot 30 milijonov, dobiček iz poslovanja pa je znašal 1,7 milijona evrov, kar v primerjavi s predhodnim letom predstavlja 40-odstotna rast.

Prevozi mineralne vode so dragi

Svoje izdelke prodajajo na vseh celinah, to jim je omogočeno predvsem zaradi prodaje v skupini Laško. Ker so prevozi mineralne vode dragi, se jih splača prodajati do 800 kilometrov, predvsem se osredotočajo na sosednje države in države nekdanje Jugoslavije. Boljšo prodajo pričakujejo tudi na Hrvaškem, in sicer po njihovem vstopu v Evropsko unijo.

Spremembe zakonodaje jih bodo precej obremenile 

Zaradi sprememb zakonodaje se jim letos obeta davek na sladkor v pijačah, koncesnina za vodo in višji DDV. Davek na sladkor naj bi jih po prvi oceni, v najslabšem primeru, obremenil za od 1,6 do 1,8 milijona evrov. Po Hojnikovih besedah zato letos pričakujejo še težje razmere za poslovanje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.05.2013 ob 7:42 tikaiaka gost

      Nika so pa nej povedali kelko pejnezov majo vüni, ka njin najboukši sousid pa Tuš že lejpi čas ne plačüvleta!?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.