https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

FOTO: Ljutomerski maturantje plesali četvorko in predali ključ

Ljutomer, 24.05.2013 ob 15:37  

Maturanti in maturantke Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer so danes opoldne na Glavnem trgu v Ljutomeru plesali četvorko. Za tem se je dogajanje preselilo na dvorišče GFML, kjer je sledilo tekmovanje in predaja ključa.


Preden so maturantje pričeli s plesom, jih je pozdravila ljutomerska županja mag. Olga Karba in nagovoril plesni učitelj. Letošnji organizator je bila Plesna zveza Slovenije, dogodek pa je v živo spremljal Radio Slovenija International, tako so lahko maturatje v vseh mestih zaplesali ob isti uri.

Po odplesani četvorki so na GFML pripravili še predajo ključa. Razred, ki je zmagal prejšnje leto, je pripravil igre in vprašanja za kviz. Dijaki tretjih letnikov so med drugim tekmovali v kotaljenju jajca s pomočjo konice svinčnika, v zbiranju čevljev in zvezkov prvih letnikov. Na koncu sta bila dva razreda, 3.c in 3.b izenačena, vendar se tudi po dodatnih vprašanjih rezultat ni spremenil. Tako je na koncu o zmagovalcu odločil tek okrog gimnazije. Na cilj je prvi pritekel tekmovalec iz 3.c razreda, ta razred pa je s končno zmago zraven ključa dobil prost dan in kopanje na ljutomerskem bazenu.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.