https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Na osrednji slovesnosti ob 230-letnici šolstva v Negovi tudi minister Jernej Pikalo

Negova, 26.05.2013 ob 9:00  

V Negovi so ob 230-letnici šolstva pripravili slovesnost, katere se je udeležil tudi minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo.

Prireditve so se ob tej zavidljivi obletnici udeležili številni gostje, med njimi nekdanji učitelji, predsednik Ustanove akademika Dr. Antona Trstenjaka dr. Henrik Gjerkeš, upokojena ravnateljica OŠ dr. Antona Trstenjaka Karolina Starovasnik, zastopnik župana občine Gornja Radgona Antona Kampuša Vinko Rous, predsednik KS Negova Mirko Rožman, predstojnica Zavoda RS za šolstvo Irena Kumer, občinski svetniki in svetnice, člani krajevnih svetov, predstavniki upravne enote občine, predstavniki sveta šole, sveta staršev in šolskega sklada, ravnatelje iz UE Gornja Radgona, donatorji, ki so pomagali pri izvedbi projekta Pustite otročiče k nam, in drugi.

Osrednje slovesnosti ob 230-letnici šolstva v Negovi se je med drugimi udeležil tudi minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo, ki se je v  svojem nagovoru posebej zahvalil vsem, »ki se dan za dnem, od ponedeljka do petka, pogosto pa tudi v soboto in ob kakšnih drugih priložnostih, trudite za to, da ne samo kraj, ampak predvsem otroci zrastejo v odgovorne in izobražene posameznike. To je tisto, kar nas vse skupaj navdaja z veseljem, obenem pa z upanjem, da bo prihodnost za vse nas še lepša in boljša«.

Kot je še povedal, imamo pri nas eno boljših, bolj izobraženih populacij in bi bilo slabo, če bi ta trend, ki so ga denimo predniki v Negovi vzpostavljali 230 let, zaradi nekaterih cikličnih zadev sedaj opustili. »Če je kaj naša prednost, potem je to izjemno dobro izobražena delovna sila,« je še dodal minister.

Pogled v zgodovino šole je bil prikazan med samo svečanostjo in je predstavljen tudi v zborniku, ki so ga izdali ob tej priložnosti. Zbornik, ki nosi naslov »Časi se spreminjajo – sledi ostajajo«, je razdeljen na pet sklopov, ki so tudi barvno označeni in predstavljajo šolsko kroniko, spomine nekdanjih učiteljev, učencev, utrinke sedanje šole ter spomine na učenca dr. Antona Trstenjaka, po katerem se šola imenuje. »Tudi majhne šole znamo, zmoremo in želimo veslati,« je v svojem govoru, med drugim, poudarila ravnateljica Slavica Trstenjak.

V kulturnem programu so nastopili učenci OŠ Negova, ki so pokazali svoje glasbeno, plesno in igralsko znanje.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.