https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

TOP 10

TOP 10: Ženske strasti oz. brez česa ženske ne morejo

7.6.2013  

Deset stereotipnih strasti, ki se v večji ali manjši meri pojavljajo pri mnogih predstavnicah nežnejšega spola; ne veljajo pa za vse.


Kofetkanje

Večina žensk se rada sprosti ob posedanju ob kavicah s prijateljicami. Takrat ženska pozabi na službo, otroke, partnerske težave … in preprosto uživa ob kavi ter pogovoru. Druženje in sprostitev jo napolniti z energijo, navsezadnje pa je to priložnost, da se ta radovedna bitja seznanijo z vsemi svežimi novičkami.

Najboljša je kava z najboljšo prijateljico.

Telefoniranje

Ženske veliko časa preživijo »na telefonu« – pa naj gre za klepet s prijateljicami, mamo, fantom, tipkanje kratkih sporočilc z novo simpatijo ali preverjanje obvestil s socialnih omrežij. Seveda to spet ne velja za vse ženske, ampak gre za enega od stereotipov.

Oblačila

Vsaka ženska želi biti lepa. Modna industrija in vsakodnevno propagiranje najnovejših kolekcij modnih hiš predstavnice ženskega spola spodbujajo, da sledijo modnim zapovedim. Nakupovanje je tudi ena izmed oblik sproščanja za veliko žensk, pri čemer pa seveda trpi denarnica in omare, ki se šibijo pod kupom oblačil. Ženske pač rade nakupujejo oblačila, ki jih sploh ne potrebujejo in jih morda niti nikoli ne oblečejo – a kdo bi jim zameril?

Čevlji

K dovršeni zunanji ženski podobi spadajo priložnosti primerni čevlji – na peto, nizki, s podplatom, na vezalke, sandali, salonarji … in še cela vrsta teh nepogrešljivih modnih kosov. Za vsako priložnost si ženske obujejo drugačne čevlje, ki se morajo skladati z barvo, stilom, trenutnim razpoloženjem, priložnostjo … kar vodi do tega, da ni mogoče prešteti vseh parov čevljev, ki jih ženska ima.

Torbice

Enako kot čevlji, veliko strast ženskam predstavljajo torbice. Te se seveda morajo ujemati z oblačili in čevlji, kar pa posledično pomeni, da jih mora biti – veliko. Ženske so zaradi tega velikokrat nerazumljene s strani moških, ki jim nikakor ne morejo dopovedati, da vsaka torbica res ne gre k vsakemu videzu.  

Nakit

Že od nekdaj so se ženske krasile z nakitom. Tako rade tudi danes svoj videz popestrijo z različnimi modnimi dodatki – prstani, uhani, zapestnicami, ogrlicami, verižicami, urami … Tudi pri izbiri nakita je odvisno, kakšen stil ima ženska sicer in kaj ustreza njenemu značaju, vsaka pa rada svoji podobi doda kak kos nakita.

Dobra hrana

Ženske uživajo v dobri hrani, še posebej, če si privoščijo okusen obrok v prijetni družbi. Vsaka ima svoje razvade, velikokrat pa so, še posebej ob hormonskih spremembah, sladkosnede in se rade posladkajo s  čokolado ali kakšno drugo dobroto. Moški, ki bo želel očarati žensko, si ji bo zagotovo prikupil s pripravo njene najljubše jedi.

Postavni fantje

Ženske rade pogledajo moškega z lepo oblikovano postavo. Po klišejskem prepričanju jih privlačijo predvsem nogometaši, seveda pa tudi vsi drugi športniki. Seveda ima vsaka ženska drugačen okus za moške, bo pa večina njih v množici prej opazila postavnega mladeniča.

Govorice

Ženske v splošnem govorijo veliko več kot moški. Pri tem pa ne morejo mimo tega, da se ne bi pogovarjale o osebah, ki jih ni poleg, ali preprosto povedano – ogovarjale drugih. Ogovarjanje poteka povsod – na delovnem mestu, v lokalih, v mestu … Teme ogovarjanj so različne, od tega, kdo koga vara, kako se kdo oblači, s kom je kdo šel na zmenek ipd. Dokler gre za nedolžno poizvedovanje in ne za škodoželjno početje, naj bi bilo povsem sprejemljivo; navsezadnje pa so tudi moški tisti, ki radi ogovarjajo druge.

Flirtanje

Flirtajo rade tako samske kot vezane ženske, enako pa velja tudi za moške. Igrivo spogledovanje izzove občutek ugodja tako pri ženski kot moškem, povrh tega pa osebi, ki ji je druga oseba namenila zapeljiv pogled, to tudi laska. Pri nedolžnem spogledovanju se ženske želijo preprosto zabavati ali počutiti privlačne tudi drugim moškim, ne da bi od tega moškega tudi kaj pričakovale. 

Foto: SXC.hu

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.06.2013 ob 23:03 RobinHood gost

      No, postavni fantje? Mogoče že. Lahko pa je tudi malce zavaljen, starejši, nič kaj postaven, če ima seveda dovolj debelo denarnico oziroma konkretno številko na bančnem računu. To so v praksi pokazale tudi razne manekenke, ki so se poročile z atiji ali dedki, ki imajo na svojih računih 7, 8 ali več mestne številke. Ponavadi ameriških zelencev.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.