https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V RIS Dvorec Rakičan bo poletje jezikovno pestro

Rakičan, 29.05.2013 ob 7:00  

V torek je v Rakičanu potekal informativni dan, organiziral ga je javni Zavod RIS Dvorec Rakičan.


Zajtrk za novinarje je otvorila vokalistka Špela Šemrov, udeleženka prve sezone šova Slovenija ima talent, absolventka angleščine. Na zajtrku sta se na kratko predstavila partnerja v dvorcu, dr. Črtomir Rozman s Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede ter Nataša Zakojč z Regionalnega sklada dela za Pomurje.

Direktor zavoda mag. Robert Celec je na srečanju predstavil svojo vizijo in načrte, ki jih namerava izpeljati na Zavodu RIS Dvorec Rakičan. Kot je povedal, želi z obnovo, prenovo in oživitvijo stavbe ter okolice dvorcu vdihniti novo, boljše življenje ter svetlejšo prihodnost.

Začel je s premestitvijo hidranta na javne površine ter s tem zmanjšanje stroškov vodarine, trenutno poteka obnova dvorišča, nameravajo zgraditi še recepcijo, število ležišč pa s 30 povečati na 50 ter s tem privabiti več turistov. To soboto se bosta v dvorcu poročila dva mladoporočenca, kar si direktor Celec želi, da bi postalo stalnica, jeseni pa se bodo v dvorcu odvijale srednjeveške igre.

 

Glavni točki zajtrka in kasneje informativnega dne sta bila programa Jobclub Auf Deutsch (zaposlitveni klub po nemško) ter Vesele angleške počitnice. Bistvo Jobcluba je usposabljanje za nastop na nemško govorečem trgu delovne sile (Avstrija, Nemčija, Švica). Namenjen pa je vsem brezposelnim in zaposlenim, ki jih zanima zaposlitev v tujini. Vsak udeleženec pa bo imel individualni razgovor s predstavnikom kadrovske agencije iz Avstrije. Usposabljanje stane 120 € in traja 30 ur.

Če je prvi program namenjen odraslim, je drugi namenjen osnovnošolcem od 6–14 let. Za otroke, ki bi radi preživeli aktivne počitnice, in starše, ki otrok ne bi radi pustili samih sebi, je tu drug program, ki bo trajal od začetka julija do konca avgusta. V njem čakajo otroke mnoge aktivnosti (ples, petje, jahanje konjev, streljanje z lokom, kopanje ...), vse skupaj pa bo prepleteno z učenjem angleščine (znanje le-te ni predpogoj). Otroci imajo na izbiro dva programa, poimenovana po graščakih iz Salzburga, ki sta nazadnje vladala na dvorcu, Ane Marie za tiste, ki se bodo dnevno vozili v dvorec in stane 60 evrov, 180 evrov pa stane tedenski tabor Julijus in je namenjen tistim, ki bodo teden prespali v dvorcu.

Za dodatne informacije jih lahko kontaktirate na:

info@ris-dr.si

02 535 18 95

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.05.2013 ob 9:57 stolček gost

      Nej je tej novi direktor odstopljeni predsednik nadzornoka odbora MURA 05? Je že predal funkcijo?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.05.2013 ob 11:20 je je gost

      je je nažalost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.