https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Vrtnem centru Kurbus gostili ugledna strokovnjaka

Mele, 29.05.2013 ob 9:20  

Na dnevih odprtih vrat v Vrtnem centru Kurbus v Meleh so gostili ugledna strokovnjaka Mišo Pušenjak in Draga Jančiča.

 

Na tradicionalnih dnevih odprtih vrat, ki jih v Vrtnarstvu Kurbus pripravljajo že 15 let, obiskovalcem nudijo sproščen klepet ob pogostitvi, zaposleni svetujejo pri negi in nakupu rastlin, v teh dneh pa so obiskovalci ob nakupu deležni tudi številnih ugodnosti. Letos sta, poleg preostalega, na vprašanja vseh odgovorov željnih odgovarjala tudi ugledna strokovnjaka Drago Jančič in Miša Pušenjak. Da je bilo dogajanje zanimivo tudi za otroke, pa so poskrbeli poniji, ki so jih otroci brezplačno jahali.

Kot je razložila Simona Kurbus, vodja Vrtnega centra Kurbus, dneve odprtih vrat že tradicionalno pripravijo konec maja z namenom, da ljudje njihov strokovni in izkušeni kader ter delo bolje spoznajo.

Drago Jančič, profesor Vrtnarske šole Celje in avtor številnih priročnikov, je bil obiskovalcem na voljo za raznovrstna vprašanja glede zadnjih trendov zasaditev, vzgoje rastlin, pa tudi splošnih vrtnarskih vprašanj. Ob tem je je brezplačne nasvete nudila Miša Pušenjak, strokovnjakinja na področju ekološke vzgoje zelenjave in zatiranja škodljivcev.

»Ekološke sadike zelenjave in vrtnin so vse bolj iskane in tudi mi smo letos pridobili certifikat o ekološki vzgoji rastlin, obiskovalci pa so si lahko ogledali vzorčni nasad zelenjave,« je ob tem povedala  Simona Kurbus in dodala, da pridelava ekoloških sadik zahteva bistveno več ročnega dela v fazah obdelave in rasti ter pogostejše preglede rastlin med vegetacijo.

Opažajo tudi, da ljudje dajejo vedno večji pomen urejeni okolici. V porastu je namreč sajenje trajnih in zimzelenih ter oblikovanih rastlin, zato so zelo zadovoljni tudi s prodajo prek spletnih trgovin www.drevesnica.si in http://trgovina.vrtnar.si., kjer ponujajo več kot dva tisoč artiklov.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.