https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

AVTOMOBILIZEM

Izbranci za izbrane - BMW 760Li V12 Bi-Turbo limited edition

30.5.2013  

Pri japonski podružnici znamke BMW so poskrbeli za nastanek nove, posebne in številčno zelo omejene serije prestižnih bavarskih limuzin, ki bodo na voljo samo dovolj bogatim japonskim kupcem, ki cenijo aristokratsko zvočno kuliso in zmogljivosti vgrajenega bencinskega BMW-jevega dvanajstvaljnika…


V primeru dvainpetdesetih primerkov iz te posebne japonske serije gre za različice, ki so zasnovane na osnovi podaljšanih in bencinsko gnanih serijskih 'sedmic' (760Li - 544 KM & 750 Nm motornega navora), ker je nameščena oznaka V12 še vedno eden izmed najbolj cenjenih indikatorjev dobrega finančnega stanja lastnika, ker resnično bogatih ljudi ne skrbijo trenutne cene in povprečna poraba pogonskega goriva. Zato se naokoli ne vozijo z avtomobili, ki ob delovanju proizvajajo podobne zvoke kot kmetijska mehanizacija na znanem slovenskem sejmu v Gornji Radgoni…

Te prestižne limuzine niso bile deležne nobenih tehnoloških modifikacij, premorejo pa več opreme in vidne individualnosti, ki bo lastnike takšnih aristokratskih BMW-jev odmaknila od dobro meščanskega bavarskega sorodstva. Takšna 'sedmica' je opremljena z M paketom, ki ji je prinesel drugačno obliko obeh odbijačev, 21-palčna kolesa ter več temnega kroma na maski hladilnika ter pod zadkom, kjer se nahajata dva para izpušnih cevi. Občutno več kot pri drugih sedmicah bo tudi M ter V12 logotipov.

V notranjosti najdemo več svetlega usnja ter aplikacij, ki ponujajo podobo keramike. Dobro so poskrbeli tudi za ponudbo duševne hrane, ker bo zvok lahko pričaralo 16 zvočnikov, ki jih poganja ojačevalec znamke Bang & Olufsen z 1200 vati moči. S sprejemanjem naročil za ta posebni avtomobil, ki bo japonskega kupca olajšal za približno 172.000 evrov, bodo pričeli v letošnjem avgustu.

Marko Miklavc, www.avto.info

Foto: BMW

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.