https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Dr. Pustoslemšek navdušil občinstvo na gradu Negova

Negova, 02.06.2013 ob 15:10  

V prelepem ambientu negovskega gradu se je odvil literarni večer Dr. Mirana Pustoslemška, v fantastični uvod pa nas je popeljal odlični Alen Kranjc na bobnih.

 

Dr. Pustoslemšek je psihiater, psiholog in antropolog ter kolumnist sobotne priloge časopisa Večer. Ukvarja se s preučevanjem vplivov tradicionalne kulture in postmordenizma na pojavnost duševnih motenj, njegova biografija pa je objavljena v biltenu Svetovne zveze za kulturno psihiatrijo (WACP).

 

Predstavil je knjigo POČASI POČASI, v kateri je zbranih 54 kolumn od leta 2008 do leta 2012.

Neka poslovodkinja mi je zaupala, da ji je pri teh opravkih pomagal oče, ki je odkupoval jogurte in z njimi krmil prašiče na svoji kmeteiji. Dvomim, da je bilo zanj to rentabilno, očetovska ljubezen pač nekaj stane. Očitno res drži, da je vsaka slaba stvar za nekaj dobra, redkokdaj v zgodovini se lahko prašiči predajajo takšnim bogastvom okusov, celo eksotičnim, kot sta na primer ananas ali vanilija. Tudi probiotike dobijo in tiste jogurte, da so manj napihnjeni in bolj sproščeni.

(Odlomek iz kolumne)

Kolumne se nanašajo na aktualne dogodke v naši družbi. Skozi pogovor, ki ga je vodil Dejan Pušenjak, urednik priloge Večera, se je razvila zanimiva debata o pogledih na teme kot so: vpliv medijev na človeka, materialne pogoltnosti in politične moči pri nas in po svetu, slavo, nacionalni značaj naroda,…

Večer se je končal s vprašanji obiskovalcev, ki smo uživali ob kapljici dobrega vina Falot in prleške gibanice.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.06.2013 ob 16:24 Teja gost

      Če smem popraviti: Na bobnih je bil odličen Alen Kranjc :)

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.06.2013 ob 9:55 Tanja gost

      Hvala za opozorilo :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.