https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Podrli še drevored na Tišinski ulici

Murska Sobota, 03.06.2013 ob 9:17  

Danes zjutraj so na Tišinski ulici v Murski Soboti podrli okrog 55 malih oz. sibirskih brestov, naročnik je bila Mestna občina Murska Sobota.

Po besedah vodje Dejana Kuharja s Komunale so že pred tremi leti podali strokovno mnenje za podrtje starih in zasaditev novih dreves na Tišinski ulici. Razlog naj bi bile težave z vzdrževanjem in dotrajanost dreves, ki so postajala nevarna kolesarjem in pešcem. 

Po besedah dr. Šiftarja so bila drevesa kupljena po najnižji ceni v Beogradu in posajena v Murski Soboti okrog leta 1980. Po podrtju jih bodo predelali v biomaso, ki bo delno financirala podrtje in posaditev novih dreves. Točnih podatkov o vrsti dreves in času njihovega sajenja še nimajo, drevesa bi se naj sadila ob Dnevu brez avtomobila.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.06.2013 ob 11:22 - gost

      idioti birokratski.čisto nič niso bila dotrajana, kdor se je mimo peljal je videl, da so debla v odličnem stanju. tudi veje, če si malo pogledate po slikah za nazaj. očitno se sploh ne zavedajo, kako dolgo traja da zrase novo drevo do te mere, da bo proizvajalo enako količino kisika kot ta stara.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.06.2013 ob 16:02 bralec gost

      G. Rudaš je župani naročil, da mora takoj drevesa podreti, ker se lahko kateri pijan in zaščiteni cigan zaleti v drevo. To bi pa bila katastrofa za MO MS in župana. To je edini razlog

      18 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.06.2013 ob 17:22 čiko gost

      Ja nej tou se mi pa vdi da tak lepo počistijo vjpa to so stara drevesa že vse suha pa še za sekance so jako nej bog živi župana ka se je tou zmislo pač posadijo nova pa bokša pa de več kisika vejpa de bole na njivaj raslo nej hvala ti župan ti si car.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.06.2013 ob 19:07 gost gost

      zakoj se vsi čütite poklicane ka trdite kontra od dr. Šiftara? Vi znate bole kak un ka so zdrava... Ka ste že študejrali ka ste tak čedni? Malo več samokritičnosti neštrnim ne bi škodilo.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.06.2013 ob 19:44 tišinska gost

      vsem priporočam da živite en mesec poleg takšnih dreves ko cvetijo pa se potem sprašujte za kaj so jih posekali oziroma si vzemite rolerje pa se peljite po tej kolesarki cesti ki se čudežno konča da se morejo moji otroci zjutraj z kolesom peljati po najbolj prometni cesti v sobot brez kolesarske steze

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.06.2013 ob 19:46 ^.^ gost

      Po vsakon malo močnejšon vetri so vejke ležale vsepovprek po kolesarski stezi. In verjetno resno strokovnjaki bole znajo oceniti, če je potrebna obnova "drevoreda". Ampak seveda: vse ka se dela trbej fčasi spoplüvati. Tipično.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.06.2013 ob 19:52 čiko gost

      pa gost ti nemaš pojma kaša zdrava nevarna vejpa etik vse veje je suho blo na nazadjne pa so topole cvele pa grođe pa breskvi mele tak je tou dobro se barem ta nesnaga spuca ka de lejko kaj na njivaj zraslo

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      03.06.2013 ob 20:08 tišinska gost

      ta drevored je bil iz bresta priporočam vam da se v začetku maju preseliš v drevored bresta in uživaš v vsakem dnevu ko ta rastlina cveti ne moreš niti odprt oken na vrtu ti pa lahko prodam mlade sadike da boš lahko doma užival v cvetenju te prežlahtne rastline za tebe

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      03.06.2013 ob 20:18 čiko gost

      Pa daj tišinski ka nekaj na pamet pišeš vejpa to te gda cveti tij vživleš vejpa lipo si posadi pa boš mou še senco pa te boš vido kakša romanca nej stare topole.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      03.06.2013 ob 20:40 - gost

      čiko, če imate ljudje težave z alergijami, pol se naj jasno in glasno pove, da se drevesa menjavajo zaradi tega, ne pa da se krivda poriva na neko dotrajanost. upam, da bodo vsaj kaj primernega posadili.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      03.06.2013 ob 20:44 - gost

      @za tebe velja isto tišinska. obrezovanje oz. primerno vzdrževanje drevja napram sečnja zaradi drugih razlogov, kot so bili navedeni, sta 2 popolnoma različni stvari. pa ne pozabi pisat občinarom naj kolesarsko stezo vred zemejo, ka nede kakše prometne.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      03.06.2013 ob 21:18 tišinska gost

      še enkrat na kratko sem v vrtnarstvu že skoraj 15 let ko je občina sprejela posaditev drevoredov je na splošno spregledala vsake priporočila oziroma se sploh ni pozanimala glede rasti oziroma rasti korenin bresta (čiko) še vedno o smo pri brestu ne pri topoli taki drevored je po vseh normativih v EU neprimeren tam so ga odstranili že zdavnaj mi bi ga pa mogli imeti čeprav v sloveniji imamo svoje avtothone rastline katere so primerne za drevorede hrast dob javor

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      03.06.2013 ob 22:09 jojo gost

      Tišinska. Prodajaš sadike bresta? cena?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. NovakB
      04.06.2013 ob 7:46 NovakB

      Naj dodam še, da je dr. Šiftar v telefonskem pogovoru dejal, da ni vedel, da bodo podrli drevored, je pa povedal, da so bresti zelo nadležna drevesa, saj njihovo seme lahko prodre v vsako špranjo in povzroča nevšečnosti bližnjim prebivalcem.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      04.06.2013 ob 10:12 BO gost

      Ta drevesa niso bila posajena okrog leta 1980. Kolko jaz vem so vsaj 10let mlajsa. In ta drevesa sploh niso bila stara. Spet osločitev posameznika.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      04.06.2013 ob 10:16 BO gost

      Kot vidimo ta drevesa sploh niso dotrajana, njihovo steblo je zdravo in krošnje so še kako bogate z listjem. Tako drevesa so pa bila odlično za senčni sprehod po stezi. Mislim, da drevo staro malo več kot dvajset let ni staro, ampak je v najbolših letih. LP!

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      04.06.2013 ob 22:35 jojo gost

      Ne vem, če se motim, ampak noben "soboški drevored" ni o(b)stal. V zadnjih letih je padel na Slovenski, Rakičanski, ... Sedaj je padel še Tišinski. Kakorkoli, sedaj ko je padel Tišinski drevored, ne vidim razloga, zakaj se istočasno ne bi uredila kolesarska steza med starim Petrolom in kanalom. Gre za nekaj 10m kolesarske steze. Če se lahko podirajo "škodljiva drevesa", pa se naj uredi še nevarna cesta, oziroma njen odsek. Na račun podrtih dreves se jasno vidi, do kod seže občinsko zemljišče.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      04.06.2013 ob 22:39 jojo gost

      Če bi jaz podiral drevesa sredi največje vegetacije in bi me nekdo prijavil, bi dobil definitivno kazen. Tu gre za očitno za odobren projekt, ki se lahko izvede kadarkoli.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.