https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Murskosoboška občina na javni dražbi prodala le peščico

Murska Sobota, 04.06.2013 ob 11:02  

Včeraj je potekala v Uradu župana na Mestni občini Murska Sobota javna dražba, kjer so poleg treh parcel v SOIC-u prodajali še šest manjših zemljišč v mestu in okolici, od tega sta bili dve tudi prodani. Ni pa bilo interesa za gramozno parkirišče ob Panonki, kjer je propadel projekt gradnje poslovno-parkirne hiše.

Murskosoboška občina je včeraj neuspešno prodajala tri parcele v Severno obrtni-industrijski coni velikosti 7,3 in 18 tisoč kvadratnih metrov, v skupni vrednosti nekaj več kot 653 tisoč evrov.

V SOIC-u je še veliko nepozidanih in neprodanih površin

MOMS je prodajala tudi šest manjših zemljišč v mestu in okolici, ter uspela prodati stavbni zemljišči v Murski Soboti in Černelavcih za 23 oz. 18 tisoč evrov.

Zemljišče, kjer so planirali graditi poslovno-parkirno hišo, občini več ni zanimivo

Še naprej pa v občinski lasti ostaja gramozno parkirišče ob stavbi Panonke v središču Murske Sobote, ki ga je občina želela prodati po izklicni ceni 132 tisoč evrov.

Rušitev starega objekta ob Panonki leta 2008

Na omenjenem prostoru je bilo pred časom aktualen projekt izgradnje poslovno-parkirne hiše, katerega investitor bi morala biti družba Sobota-center, ki je je bila v 60-odstotni občinski lasti, preostali delež pa je bil od družbe Imo-Real, toda projekt ni dobil zadostne podpore na mestnem svetu in je bil nato lani upoščen, omenjeno zemljišče, ki se ga zdaj želi občina znebiti, pa je bilo kupljeno že leta 2007.

Načrtovana poslovno-parkirna hiša, ki je ne bo (foto: Studio Kalamar)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.06.2013 ob 13:35 ww gost

      Nega več norcov, da bi samo kupovali nepremičnine. Naj občina kar lepo razpolaga naprej s temi zemljišči. Tudi sama se je kar uštela z nakupom.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.06.2013 ob 16:02 muki gost

      Nik se vij ne sekirajte to de naš župan vse zrihto vse de odo samo čas nuca še en mandat pa bo še odo maloga vraga te vidli kelko sn ču de občina odala parcelo in tan de še včji eoro prk kak v maribori štihec je car.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.06.2013 ob 16:13 fudbaler gost

      Zatou pa neje bilou cajta za MURO 05 rešavati.Tak je ,dajte njemi še en mandat.

      2 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.06.2013 ob 16:23 muki gost

      Ja ka bi še naj zrihto za MURO 05 veja van je dosti zrihto te ste ga pa po drugen kraji šinfali etik zdaj je naj bokši še saka je mi čast peneze pa nemre vziti samo tak za fuzbal .

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.06.2013 ob 21:14 Opa gost

      Zakoj man filing ka de na te prispevek pa 40+ komentarof?.... Aja, župan je vključene. ''Nekoga'' de pa začalo metate... Kak mo se smejo kda pa zmaga naslednji mandat xD

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.06.2013 ob 21:54 123 gost

      V MS se itak nika pametnoga ne dela, najbole zaostala občina od mest v sloveniji..slab zupan,itd..

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.06.2013 ob 22:25 investitor gost

      A je kdo mislil, da se bo kar tako počez vse prodajalo? Hallooo ! Saj pa tisti, ki še imajo kak EURO niso nori, da bi ga kar tako tja metali. Če kupiš neko pracelo še prektično nič nimaš. Je treba še nekaj postavit pa še kaj naredit in kaj prodat. Dolga pot je še do denarja. Zato tisti, ki ima že ve, zakaj raje živi od obresti. Večina pa itak nima denarja.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.06.2013 ob 8:05 ZOJA gost

      narod de si piso sodbo sam je izjavo že negda en modrec ka se paštihca tiče on že zna kak trbej somare okoli prinesti odo je že telko parcel ki so bile javne ka zdaj tan privat kaserajo parking tudi kitajci do pomali galvni v soboti.tak de pa v rakičani zido novi športni centar ka do rakičanci odavali športni turizem od šteroga de on pobero procente .ka se pa MURE tiče dokler je lejko pobero svoj procent je odo na igrišče pa tudi največi krivec je ka je MURA tu gde je,če nebi stiro POLANIČA bi mura še gnes bila v prvi ligi pa sobota bi mela tudi športni center samo nebi ŠTIHEC BIL GLAVNI.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      06.06.2013 ob 21:15 nik gost

      Ge van samo poven ''Mr. 50'' :) Poznate tau in na koga leti:)

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      07.06.2013 ob 12:36 legenda gost

      ja se to bi trbelo ka bi za te luzere kak so MURA05 pejneze davali....naj rajsi v reko muro licijo pa do vec meli od toga nej pa v te kmecki klub

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      07.06.2013 ob 15:03 joc gost

      Legenda! Kmečka oziroma nej kmečka, ampak seljakčka je tvoja pamet!! Seljačono jedna!

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.