https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Število vlomov in tatvin v Pomurju narašča

11.06.2013 ob 7:27  

V preteklem dnevu policisti na območju Pomurja niso obravnavali niti ene prometne nesreče. Obravnavali pa so dvanajst kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, poškodbo vozila na parkirnem prostoru in pridržali enega kršitelja.

S področja kriminalitete sta bila obravnavana dva vloma v nenaseljeni stanovanjski hiši v Motvarjevcih in vlom v skladišče podjetja v Spodnji Ščavnici, od koder je neznani storilec odtujil večjo količino umetnega gnojila. V Murski Soboti sta bili obravnavani dve tatvini koles, v Pincah tatvina goriva na bencinskem servisu, v Lendavi pa kršitev nedotakljivosti stanovanja. Na območju Murske Sobote je bil odkrit bankovec za 100 evrov, za katerega se sumi, da je ponarejen.

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Zoper kršitelja, ki se kljub intervenciji policistov ni pomiril, je bilo odrejeno pridržanje.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes opravljali na relaciji med Mursko Soboto in Ihovo.

Zaradi povečanega števila obravnavanih vlomov in tatvin v Pomurju občane opozarjamo na ustrezno varovanje premoženja in pozornost na pojav neznanih in sumljivih oseb v bivalnem in delovnem okolju. V takšnih primerih pokličite na telefonsko številko 113 in policiji sporočite čim več podrobnost o osebah in vozilih, katere uporabljajo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.