https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: »Ko goske zapojejo in gosaki zaplešejo«

12.06.2013 ob 12:30  

V soboto, 8. 6. 2013, se je v Satahovcih odvijala 2. kulturna prireditev z naslovom "Ko goske zapojejo in gosaki zaplešejo".

Prireditev, ki je postala tradicionalna, so popestrile folklorne in pevske skupine, ki so se odzvale našemu povabilu: Folklorna skupina Tešanovci, Folklorna skupina Moščanci, Folklorna skupina Cankova, Folklorna skupina Marko Beltinci, Ljudski godci Černelavci, Žlahtna kapljica Dolina, Gorički lajkoši, Vinski bratje.

Nastopila je tudi pevska skupina Old taimer iz Hrvaške. Največji aplavz pa so poželi učenci iz Osnovne šole Krog, ki so se predstavili s spletom ljudskih plesov. Prireditev so otvorile domače ljudske pevke pod vodstvom Stanka Gašparja. Program, ki je trajal dve uri, sta povezovali Marjana Martinec in Tadeja Žitek. Posebno presenečenje sobotnega popoldneva pa je bil nastop župana Mestne občine Murska Sobota Antona Štihca s soprogo, ki sta se uspešno predstavila kot plesni par skupaj z domačo plesno skupino, ki deluje pod vodstvom mentorice Jelke Breznik. Za marsikaterega obiskovalca v nabito polnem šotoru je bilo to veliko presenečenje.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.06.2013 ob 16:30 mićo gost

      OOO kako lepa prireditev a je z vami plesal tudi župan ANTON ŠTIHEC ? ooo lahko bi nas bolj obvestili. Če san dobro opazo je tan Stojan ?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.