https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Letos polnoletni Festival Soboški dnevi

Murska Sobota, 14.06.2013 ob 12:30  

Festival Soboški dnevi letos stopa v polnoletnost, na tem prizorišču ter v tej vsebinski zasnovi ga bodo izvedli osemnajstič.

 

Soboški dnevi bodo letos trajali štiri dni, in sicer od petka, 21. junija, do ponedeljka, 24. junija. V tem času se bo zvrstilo 24 dogodkov na naslednjih prizoriščih: v obeh soboških cerkvah, v mestnem parku, grajskem dvorišču ter drugih običajnih festivalskih prizoriščih.

Letos manjša vrednost izvedbe

Župan Anton Štihec je o vrednosti izvedbe programskega dela festivala dejal, da je predvidena v višini 61.500,00 EUR, dodatni izvedbeni stroški pa so ocenjeni na višino 48.500,00 EUR, torej znaša vrednost izvedbe celotne prireditve skupaj okvirno 110.000,00 EUR. V lanskem letu je cena izvedbe celotne prireditve znašala 139.320,00 EUR, kajti program je bil obogaten s sredstvi projekta Evropske prestolnice kulture. Mestna občina Murska Sobota ima v proračunu za izvedbo festivala predvidenih 81.000,00 EUR, manjkajoča sredstva bodo zagotovljena s sponzorskimi sredstvi.

Pester program

Program je vsebinsko sestavljen enako kot prejšnja leta in ponuja dogodke za otroke, koncerte klasične glasbe v obeh soboških cerkvah, predstave ter nastope skupin različnih glasbenih zvrsti od klasične glasbe do zborovskega petja, pop skupin itd. Nekaj zvenečih imen: hrvaška glasbena skupina MAJKE, RokOnshow – moto šov Roka Bagoroša, Kad bi bio bijelo dugme, Hackney Colliery Band, trubači, Jan Plestenjak, Ansambel Saše Avsenika, Magnet in Neda Ukraden. Celoten program festivala je predstavljen v brošuri Festivalko, ki je bila danes kot priloga občinskega glasila Soboške novine posredovana vsem gospodinjstvom Mestne občine Murska Sobota, ogledate si ga pa lahko tudi na tej povezavi: Festival soboški dnevi.

Spomnimo

Zametki te prireditve segajo več kot 20 let nazaj. Festival vsako leto odpira vrata številnim glasbenim in umetniškim izvajalcem, ki na različnih prizoriščih vsak na svoj način nagovorijo obiskovalce. Namen organizacije festivala je vsa leta bil v nekaj dneh ponuditi obiskovalcem različnih starostnih skupin in različnih umetniških okusov čim več raznovrstnih dogodkov predvsem s področja glasbe in uličnega gledališča. Vse prireditve soboških dni so bile zmeraj brez vstopnine. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.06.2013 ob 15:09 gost gost

      Slogan bi bil še boljši, če bi bil namesto Polnoleten kot Soboški dnevi 2013: Pol(nolet)en kot Soboško dnevi 2013 pa recimo brez oklepaja pa črke "nolet" samo v drugi barvi

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.06.2013 ob 15:10 gost gost

      eh, seveda san mislo Pol(nol)eten :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.06.2013 ob 19:53 nbguzkjl gost

      Bednooooo, sploj nejden... Lejko bi Siddharto pripelale! Nej pa nekše plastičnjake...

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.06.2013 ob 22:27 tzth gost

      to je festival "Jugo dnevi"

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.06.2013 ob 22:50 gost gost

      jap!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.06.2013 ob 15:40 gorgonzola gost

      Se strinjam. Soboški dnevi postajajo ludi balkan, kot Goričko. Škoda, negdaj je to bil odličen festival in sem se ga z veseljem udeleževal. Zdaj že nekaj let več ne. Nazadnje sem bil, ko so bli Nieti. Ne vem in ne razumem, zakaj je v Prekmurju tolko Jugonostalgikov in tak pogrešajo Jugoslavijo. Vem, da stanje v Sloveniji ni rožnato, a da bi žaloval za jugo to pa ne. Res me prav grozno moti to jokanje po Jugoslaviji v prekmurju. Nikjer drugje v Sloveniji tega ni tako zaznati kot v Premurju. Zakaj bi radi še dalje bli Jugo hlapci?

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.06.2013 ob 11:33 DG gost

      Dejstvo je, da nam je v Jugoslaviji šlo veliko bolje, kot sedaj. Prekmurci smo najbolj revni v tej Sloveniji - zato pa tudi toliko nostalgikov. In po tem takem je jasno, da se mora vrteti tudi taka glasba. Prej smo bili Jugo hlapci, a smo vsaj se tega zavedali in nekaj od tega imeli. Sedaj smo smo Ljubljana - Bruselj hlapci, se tega ne zavedamo in od tega nič nimamo. Glede festivala, pohvala organizatorju - glasba za vse okuse.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.