https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Evropska sredstva za oskrbo Pomurja s pitno vodo

Ljubljana, 17.06.2013 ob 13:45  

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je izdalo odločbo o dodelitvi sredstev za 43,5 milijona evrov vreden projekt oskrbe s pitno vodo v Pomurju, in sicer za t.i. sistem A, ki zajema preskrbo s pitno vodo za sedem pomurskih občin.

Z uresničitvijo tega projekta, ki se bo predvidoma zaključil do oktobra 2015, se bo izboljšala javna oskrba s pitno vodo za približno 23.700 pomurskih prebivalcev. Kot so poudarili na ministrstvu, je na območju Pomurja oskrba s pitno vodo nezadostna, pogosto se pojavljajo težave pri oskrbi zaradi oporečne vode, ponekod pa vodovodni sistemi niti še niso zgrajeni. Osnovni namen tega projekta, ki je razdeljen v tri sisteme, je torej zagotovitev varne in trajne oskrbe prebivalstva s kakovostno pitno vodo.

V okviru projekta je poleg ureditve glavnega centra vodenja v Lendavi med drugim predvidena tudi hidravlična izboljšava 124,8 kilometra cevovodov ter novogradnja dodatnih. Poleg tega pa bosta nadgrajena tudi vodna vira Gaberje in Turnišče, medtem ko bodo neustrezni vodni viri v Črenšovcih, Žižkih, Trnju, Dolnji in Gornji Bistrica, Dobrovniku, Strehovcih, Kobilju, Hotizi, Odrancih ter Veliki Polani izključeni iz celotnega vodovodnega sistema.

Sistem B predstavlja projekt za izvedbo investicije ureditve vodooskrbe na območju levega brega Mure in zajema območje 12 občin, v okviru sistema C pa je predvidena ureditev vodovodnega sistema za prebivalce preostalih osmih občin v pomurski regiji. Vodovodna omrežja v posameznih občinah se bodo povezala v zaključeno celoto.

Vir: STA

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.06.2013 ob 9:25 smrkci gost

      Ha,ha,ha,........ spet do tajkuni imeli žetev,mi navadni smrtniki pa bomo dalje pili vodo iz vodnjaka.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.