https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Razdeljenost med svetniki v Ljutomeru - del njih podpira županjo

Ljutomer, 20.06.2013 ob 12:32  

Prejeli smo sporočilo za javnost od ljutomerskih svetnikov, ki kot sami trdijo, niso del samooklicane “trdne večine”, vseeno pa obžalujejo, da se stopnjuje dialog neresnice in se poskuša prikazati razmere v občinskem svetu kot konflikt med županjo in svetniki. Sporočilo so poslali kot odgovor na dopis opozicijskih svetnikov po zavrženi tožbi proti svetnikom.

Sporočilo za javnost objavljamo v celoti:

"Svetniške skupine in posamezni svetniki Občinskega sveta občine Ljutomer, ki nismo del samooklicane “trdne večine”, obžalujemo, ker se vztrajno stopnjuje dialog neresnice in se poskuša prikazati razmere v občinskem svetu kot konflikt med županjo in svetniki. Temu ni tako.

Namreč skoraj polovica občinskega sveta podpira delo županje in številne dobre ukrepe, od naložb v infrastrukturo, do bistvenega izboljšanja odnosov v širšem družbenem prostoru občine, ki jih je tudi z našo pomočjo uspešno izvajala. Hvaležni smo ji tudi, ker nam je izrazila podporo, ko se je t.i. trdna večina odločila, da brez navedbe razlogov in mimo pravilnega postopka razreši člane komisije KVIM.

Po naši oceni so se pripadniki t.i. trdne večine odločili za ta ukrep, ker so želeli uresničiti lastne kadrovske želje po članstvu v javnih svetih zavodov, ki si jih poskušajo razdeljevati kot neke vrste politično nagrado članom občinskega sveta ali političnih strank. Sveti javnih zavodov (šole, knjižnica, zdravstveni dom), pa poleg tega izbirajo direktorje, kar je dodatni predmet interesa.

Vrednotenje uspeha in postavljanje prioritet dela občine glede na lastne kadrovske želje ne more prinesti napredka. Vse, ki se ne strinjamo s to politiko, bodisi razrešujejo ali celo izključujejo iz političnih strank ter obmetavajo z neresnicami.

Navkljub tem neprijetnostim in številnim pritiskom, bomo svetniki manjšine delali naprej in podprli projekte ter rešitve, ki so posebej v teh časih zelo pomembni za ohranjanje delovnih mest in ustvarjanje novih priložnosti, za sofinanciranje storitev za občane in za nov razvoj.

Smo pa se morali oglasiti, ker provokacije t.i. “trdne večine” vse bolj in bolj presegajo mejo dobrega okusa.

Janez Vencelj
Jože Panič
Janko Kardoš
Anton Vrbnjak
Anton Heric"

 

OGLEJTE SI TUDI:


Upravno sodišče zavrglo tožbo ljutomerske županje zoper občinski svet


Olga Karba: Na sodišče smo se obrnili, da bi lahko zavarovali zakonitost dela občine

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.