https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Varis želi postati vodilni evropski proizvajalec gotovih kopalnic

Lendava, 24.06.2013 ob 8:44  

Podjetje Varis je prejšnji teden pred otvoritvijo nove betonarne pripravilo novinarsko konferenco, na kateri so predstavili podjetje, poslovanje v zadnjih 10-ih letih, v letu 2012 in načrte v letu 2013. Opisali so tudi investicijo »Tehnološki razvoj nove generacije gotovih kopalnic« in hčerinsko firmo VARIS TOP, d. o. o.


Družba VARIS Proizvodnja sanitarnih celic Lendava, d. d., letos zaključuje dvoletni projekt »Tehnološki razvoj nove generacije kopalnic«, v okviru katere so postavili tudi novo betonarno, ki bi jim omogočala inovativno tehnologijo izdelave inteligentnih gotovih kopalnic.

Želja postati prvi vodilni proizvajalec kopalnic v Evropi

Predsednik podjetja je v začetku omenil, da se Varis pri izvozu srečuje s konkurencami z ene strani z Daljnega vzhoda, kjer je vložek izplačila delavcev nizek, z druge strani pa se pojavlja konkurenca z novo opremo in tradicijo. Varis je po ponudbi kopalnic, radiatorjev in skejtov nekje vmes. »Kopalnice delamo samo po naročilu, cene se pa gibajo od 4.000 evrov do 25.000 evrov, povprečna kopalnica stane 6.000 evrov. Vizija podjetja je postati vodilni evropski proizvajalec gotovih kopalnic za vse vrste uporabnikov.«

Poslovanje Varisa v lanskem letu so kljub oblikovanju popravkov terjatev do kupcev v višini okoli milijon in pol evrov zaključili s pozitivnim izidom, tj. 433.000 evrov. Načrti za leto 2013 so proizvodnja in prodaja gotovih kopalnic v Nemčijo, Avstrijo, Švico, Slovenijo in iskanje novih trgov.

Nova betonarna omogoča visoko natančnost in ponovljivost procesa v proizvodnji skate-ov

Čivre Silvijan, direktor hčerinske firme VARIS TOP, ki je zadolžen za izdelavo cevnih radiatorjev in skate elementov, je povedal, da VARIS TOP obratuje že štiri leta. Ustanovili so jo zaradi transparentnosti poslovanja, večje samostojnosti, večjega odločanja glede dveh programov, program cevnih radiatorjev, za katere je glavni trg Nemčija; in program skate parkov, kjer se izdelujejo betonski skate poligoni in so 100-odstotkov izvoženi. »Nova betonarna za program skate nudi ponovljivost procesa v proizvodnji, to pomeni, da je prvi objekt, ki ga vlijemo, enak triintridesetemu.«

Cilj investicije je povečanje proizvodnih kapacitet

Jurovič Drago, ki vodi investicijo Tehnološki razvoj nove generacije gotovih kopalnic, je povedal, da investicija sestoji iz betonarne in nove tehnologije za izdelavo betonskih konstrukcij kopalnic, ki omogoča kvalitetno izdelavo vseh vrst betonov. Proizvodnja je v betonarni avtomatizirana in računalniško podprta. Cilj investicije je proizvodnja tehnološko inovativne nove generacije gotovih kopalnic, ki bo zagotavljala utrditev konkurenčnega položaja podjetja na trgu, povečala letne proizvodne kapacitete na 2.600 gotovih kopalnic nove generacije in zagotavljala višjo dodano vrednost na enoto izdelka in zaposlenega. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.