https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Mladi v akciji o podjetništvu na mednarodni izmenjavi v Rakičanu

Rakičan, 28.06.2013 ob 8:30  

V Dvorcu Rakičan poteka mednarodna mladinska izmenjava Create a job (ustvari službo), izvaja ga društvo Connect pod okriljem slovenske nacionalne agencije Movit. Srečanje poteka v okviru programa Evropske unije pod nazivom Mladi v akciji, program pa sledi ciljem evropskega sodelovanja na področju mladine.

Izmenjava traja od 22. junija do 29. junija, udeleženci pa prihajajo iz šestih držav: Slovenije, Turčije, Bolgarije, Češke, Poljske, Belgije. Vsako državo zastopa pet študentov.

Osrednja tema mladinske izmenjave je promocija in podpora razvoju podjetništva med mladimi. Mladi s podjetniškim duhom si namreč želijo narediti nekaj, kar ima smisel in uporabno vrednost, so kreativni in polni idej ter energije. To pa je tisto, kar potrebuje celotna Evropska unija.

 

Mladi se na izmenjavi osredotočajo na področje podjetništva. Spoznavajo primere dobrih praks, se učijo kako razvijati podjetniške ideje, jih promovirati, izdelati poslovni načrt, prepoznati možnosti na trgu, kako začeti s poslovanjem in izkoristiti priložnosti, ki se jim ponujajo, prepoznati potencialne nevarnosti. Ob vsem tem pa bodo spoznali tudi pomursko regijo ter nekatera lokalna podjetja.

 

Od takih projektov imajo mladi veliko koristi, spoznavajo različne kulture, pridobivajo neformalna znanja ter kujejo nova prijateljstva. Tematike izmenjav niso vedno enake, tako bodo po uspešni priredbi igre Romeo in Julija, v eni od prihodnjih izmenjav poskusili zasesti odrske deske Gledališča Park.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.