https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Na mejnem prehodu Gibina pozdravili vstop Hrvaške v EU

Gibina, 01.07.2013 ob 7:00  

V nedeljo, 30. 6. 2013, se je odvila prireditev na meddržavnem mejnem prehodu Gibina, kjer so proslavili vstop Hrvaške v EU.



Prireditev sta otvorila in vodila župan Razkrižja Stanko Ivanušič in načelnik občine Štrigova Stanislav Rebernik. Policijski orkester je zaigral Zdravljico, nato hrvaško in še evropsko himno.

Stanislav Rebernik je deljal, da danes cela Hrvaška slavi, zato, ker ima razlog, saj bo sedaj tudi del tega, kar si je želela že preteklih 22 let. Največje razloge po njegovem imajo prav ti, ki živijo ob mejah. Meja je bila fizična prepreka in v tem trenutku je največja sreča, da bo popolnoma izginila.

Stanko Ivanušič pa je dejal, da je bilo nekaj napetosti, vendar smo se zmeraj dobro znašli in ohranili prijateljske odnose ter da si v bodoče obetamo še več skupnih nastopov in druženja.

Matija Posavec župan Međimurske županije pravi, da meja niti ni bila taka prepreka, saj so se ljudje že prej družili, sedaj pa je na nas, da ta odnos gojimo naprej, oziroma, da ga še izboljšamo. 

Sledili so glasbeni nastopi Stridone iz Štrigove, Zagreb trio, Tamburice od Murice, ter prikaz tradicionalne poroke med fantom iz Štrigove in punce iz Razkrižja. Ob polnoči so proslavili z ognjemetom na hrvaški strani.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.07.2013 ob 10:14 vamp gost

      proslavili so vstop Hrvatekov v EU .našo zemlo gemlejo katasterske meje selijo serjejo po Sloveniji naši bedaki pa njin v rit lejzijo in jih nosijo po rokaj .Slovenci so loleki v velkoj večini .Zdaj do še ujkini plenili Slovenske obmejne vasij

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.07.2013 ob 10:57 jap gost

      @vamp,, vse je rejsan, kak si napisal.pa še dosti toga bi se dalo napisati..npr. hrvatenje bebasti prekmurcev z cro muziko, pa trošenje denarja na cro plažah..hrvateki majo od nas mnogo koristi, mi pa od njih samo to, kar si napisal ti.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.07.2013 ob 13:41 vamp gost

      @ jap @ hvala tudi tij še kaj dodaj oziroma napiši resnico . lp

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.07.2013 ob 14:03 vamp gost

      Ne vem ali se samo meni zdij ka Slovenci bole slavijo vstop hrčkov v EU kak hrčki sami ? Cejli keden vsi radiji po Sloveniji so najavljali članstvo pa priredijtve in ne vem ka še vse . V anketaj so samo palamudili "joj ka mo lejko šli na Hrvaško morđe ,pa ka mo si dobri sousidge pa ka mo si medsebojno pomagali in..........in ......... Slovenci zabiti hrčkon v rit sijlijo že so se njin do gouta zavlekli v rit .Sramota za nas

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.07.2013 ob 14:35 kramp gost

      vse je istaina, samo je bil keri od vajva zgornjiva gda pozimi na kero slovenskon smučišči? če nebi bilou hrčekov bi bila smučiša prazna.

      3 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.07.2013 ob 14:44 gost eu gost

      Pa rejsan lekar z njimi slavimo, oni so z nami? Nevoščlivi kak sikdar, od hrčkov nemreš nika dobroga čakati, samo nevole, kak do zdaj. V Prekmurji so pa itak najbole nouri na hrčkovo muziko . Kda prijden v lokal pa jo čujen odiden, rajši bi poslujšo, kak eden cvijli. Ali takši so nimaki, pa jo li vrtijo. Hrčki so pa zguba za EU.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.07.2013 ob 15:11 kramp gost

      zdaj mi minuse talate ka san povedo ka so pozijmi smučišča puna hrčekov pa ka na debelo trošijo pozimi prinas pa ka so še edijni ka sploj prijdejo k nan smučat. še slovenci odijo v tujino. če nebi bilo hrčekov bi zdaj že večina naših smučarskih središč propadnila. san pa ges tudi alergičen na njihovo muziko, še celo gda priden v gostilno kak je zgornji napiso, pa čujen tisti bebasti radio 105 mi dekl zdigne.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      01.07.2013 ob 16:21 muki gost

      Ja kramp mislin ka ti v glavi ze tudi se zdigne kaj drugo etik naši murski val ka te ma kreslina pa ka nen naštevo nemaš pojma.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      01.07.2013 ob 16:42 kramp gost

      pravi si tij muki ja, sicer san nej ljubitelj murskoga vala ali gda ga slučajno poslušan ne čujen slabe muzike, bar v večini primerov nej. vrtijo vse, domače in tuje (tudi hrčkovo muziko kera je za večino prekmurcov itak domača). tij hrček muki pa li svršavli na radio 105, tu pa tan pa malo na kakšen slo radio prešaltaj, pa magari na murski val. mogoče se ti za malenkost razširi glasbeno obzorje pa neboš svršavo na hrčkove kič-hit štance in se ti celo za kakšen promil zdigne IQ. muki muki...

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      01.07.2013 ob 19:10 muki gost

      E daj kramp ka si tij dogme ge bogi za hrpton kaka naša glazba pa drugo nega rigo migig pa no tu pa tan mađarska ovo pa ništa če glih je hrčkova je tudi prekurska me zanimle kelko krat jo poslušaš in se ti zdig kaj v glavi to so hiti že od negda če ne razmiš nej nakladat neke naše rigo migoje .

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      01.07.2013 ob 19:15 carijnik giza gost

      jas pa tak pravin.idemo plenit na hrvaško,idemo jin malo škode napravimo pa jih tak pozdravimo v evropski uniji.idemo z hutijškin braudon prejk pa porušimo novug musta pri marini na mujri ..

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      01.07.2013 ob 19:44 kramp gost

      muki, če si tij zabiti pa nerazgledani tou ne pomejni ka smo vsi ostali. plitva hrčkasta muzika za plitve prekmurce. hrčki majo tudi dobro muziko tak kak slovenci, samo je žalostno ka takši mukiji kak si tij poslušate samo največji ološ. takši prekmurci kak si tij ka mate hrvaško muziko za svojo narodno kak si zgoraj napijso si ne zaslužite ka bi se imenovali prekmurci. kvalitetne hrvaške muzike pa tij muki itak ne poslušaš ka jo pač ne razmiš, glih tak slovenske, zato pa misliš ka obstaja samo radio 105.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      01.07.2013 ob 20:40 jap gost

      Trije duri in en mol v pesmii je dovolj za povprečnega prekmurca, da doživi orgazem..vse ostalo, malenkost bolj zahtevnega, pa je zanj znanstvena fantastika in čobe enostavno od začudenja ostanejo odprejte.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      02.07.2013 ob 19:03 gverilec gost

      Puško na ramo, sablo za pas, tri kamencke v zep, pa idemo v vas. Zaj si bar lehko bakrene žlebe nazaj nabavimo, ka nede več takšoga nadzora na granici. Cejlo Međimurje se ži tak bakreno svejti, ka letala bole strmoglavlajo, kak nad Bermudskin trikotnikon. Zaj de te Pahor predal večno vatro najbole zapufane države na staroj celini braton hrčkon, te še pa za par lejt preostali Balkan prijde v EU, te pa sklenemo Titojovo štafeto.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.