https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Novi duhovniki v Beltince, Dokležovje, Veliko Polano in v Veržej

01.07.2013 ob 14:00  

Prvi avgust prinaša kadrovske spremembe v posameznih župnijah murskosoboške župnije. Seznam imenovanj in osebnih sprememb za leto 2013 prinaša nove duhovnike v Beltince, Dokležovje, Veliko Polano in Veržej.


Alojz Benkovič iz Beltincev s prvim avgustom zapušča svojo dosedanjo župnijo in prevzema vodenje župnije Dokležovje. Anton Horvat iz Dokležovja odhaja v Ankaran, kjer bo prevzel mesto duhovnega pomočnika. Iz Beltincev odhaja tudi kaplan Luka Rajf, ki se odpravlja na študij v Rim. Novi beltinski župnik bo s prvim avgustom Simon Slana, trenutno župnijski upravitelj župnije Velika Polana. Kaplan v Beltincih bo po novem novomašnik Boris Kučko, ki bo nastopil svojo prvo kaplansko službo.

Mesto Slane bo v Veliki Polani prevzel Boris Tibaut, ki je doslej kaplanoval v Šentjurju pri Celju. Jože Krnc, sedanji veržejski župnik se bo preselil na mesto duhovnega pomočnika v župniji Cerknica, novi župnik v Veržeju  pa bo Jože Brečko, ki zapušča župnijo v Šentrupertu na Dolenjskem. Sprememba se bo zgodila tudi v župniji Ljutomer, kjer dosedanji duhovni pomočnik Marjan Pučko zapušča Ljutomer in prevzema enako funkcijo v Turnišču.

Vir: Pomurje.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.07.2013 ob 14:07 vamp gost

      joj tou pa je novica kedna

      13 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.07.2013 ob 17:59 baba mara gost

      TOU JE NOVICA DNEVA !!!!!!!!!!

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.07.2013 ob 22:08 sobota gost

      v Sobote bi zdaj že tudi lejko kakšo spremembo napravili. Ge bi najrajše ka bi Režonja nazaj prišo ka bi se eni malo reda nafčili.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.07.2013 ob 23:38 modrec gost

      Veš kaj ti pod vzdevkom sobota, jaz ti povem samo to. Vi dragi sobočanci imate trenutno tako dobrega župnika in kaplana, da boljših nikoli ne boste imeli. Zahvalite se Bogu da imate ta dva dobra človeka, ki delata res s srcem za svojo župnijo. Oba sta res dobra duhovnika in PONOS Murske Sobote. Dobri Bog naj ju čuva še mnogo let. Goran Kuhar in Goran Merica, POGUMNO IN Z LJUBEZNIJO DO CERKVE IN KRISTUSA SAMO NAPREJ, PA NE OZIRAJTA SE NA NAVADNE DRKANĐIJE.

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.07.2013 ob 13:45 vamp gost

      ........dobra naveza Dokležovje ---Bratonci in Bratonci----Dokležovje .........gospa in gospoud

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.07.2013 ob 15:48 sobota gost

      gospa modrec,vsaj mislim da si gospa ali pa mogoče gospodična ker hvališ tako župnika kot kaplan. jaz ju ne šamfan. kaj je pa te manjkalo Martinu,pa Šantaku¨? pred Maestrojom se pa lahko vsi skrijejo. ja,ja Režonja je mel svoj red pa je nej mogo vsak zapovedavati tam odzadaj kak zdaj ka sakša baba modruje pa tisti ka so kapute obrnoli. Franceka nazaj v Soboto.!!!!!!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      02.07.2013 ob 15:58 Gost gost

      gost - sobota; pa tüdi tisti svoj terapevtski kauč bi mogo nazaj prinesti. Še gnes den se med določeno populacijo farank güči, "tisti bil je res dober". Tüdi Vestnik je svoj čas pijso o ten kauči. Z bougon stante

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      02.07.2013 ob 16:02 sobota gost

      ka se pa zdaj dela¨? pojma nemate,on je bil proti tem nula.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. RobinHood
      03.07.2013 ob 13:54 RobinHood

      No, saj Gorana sta še kar v redu. Mogoče malo manj obračanja proti škofiji in razmišljanje s svojo glavo, pa bo vse OK. No, drugače pa, Tinek je bil zakon. Škoda, da takih ne delajo več. Ko je bil Tinek, je bila cerkev bistveno bolj polna, kot sedaj. Gorana, vzemita si recept od Tineka. Nič težkega. Zelo preprosto. Ali vprašajta koga od ŽPS iz Tinekovega časa. Bodo z veseljem povedali, kaj in kako.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      03.07.2013 ob 18:35 legenda gost

      Tinek pa Benkovič sta bila klasa za sebe kda sta bila v Sobote. vkup smo fuzbal špilali,oba sta z nami špilala no bili smo seveda nekaj let mlajši. Benkovič nan je takše izlete zrikto pa počitnice na morju da jih noben drug nikdar ne bo sposoben. kapo dol obema,z mladimi sta znala. Zdaj pa za mlede ni časa,kolko ministrantov je zdaj?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      04.07.2013 ob 13:36 joco gost

      dsragi, dolgopapaši vsak naj najprej svoj prag pomete pa potem drugega. o vseh teh stvareh odloča škof. če mu je kdo bolj pri srcu ga potem ima rajši samo denar je v pijtanji. tak tega pa imamo vsi najrajši

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      06.07.2013 ob 11:05 nanica 36 gost

      Res je vse to,kar vi pravite,največja resnica pa je eno vsepovsod je vprašanje denar.Pri denarju pa se vse neha.Pa še nekaj,ni vsak duhovnik,duhovnik,eni grejo v ta poklicz dušo,drugi zaradi tega,da ne bodo razočarali svojih staršev predvsem mamic,ba še babic zraven,nekateri pa za to,ker skrivajo svojo spolno usmerjenost.Kar se pa tega"kavča tiče",roko nasrcevsi smo krvavi pod kožo,naj jim že enkrat dovolijo poroko pa ne bo več otrok po (cejlon farofe).Pri drugih verah,imajo ta problem krasno rešen pani nobenih(duhovniških nezakonskih otrok).Pa tudi pedofelije je manj.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      06.07.2013 ob 11:25 izi gost

      s prihodom benkoviča se je v beltincih vse drastično spremenilo na slabše . nikoli ju nisi mogel dobiti , razen ko sta kasirala v svoj žep . vse sta verouk mladinski in osnovnošolski dol zapravila. onadva nista poučevala skoraj ničesar pa nista imela časa za spovednico inpogovor z ljudmi. tole niso dušni pastirji tole je banda kje vse imajo prste vmes to je groza ..potem pa se gonijo z roko v roki kaj ne mislijo da ima vsak grm oči. bog naj jim pomaga.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      06.07.2013 ob 15:14 gost gost

      lažejo vas pa van kradnejo, vij pa navijate za njih pa se štukate keri van lepše laže. beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.