https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V podjetju Epas še niso znane poteze v zvezi z odpravninami

04.07.2013 ob 8:29  

Pri odpovedih petindvajsetim delavcem ECC (Epas) ni bilo jasno, kako jim bodo obračunane in izplačane odpravnine in kakšno plačo bodo dobili za čas trajanja odpovednega roka, saj niso imeli fiksne sistematizacije delovnih mest, imajo pa tudi velik razpon pri plačah. Sindikat ECC je v sredo na seji izvršilnega odbora obravnaval odpovedi delovnih razmerij delavcem iz poslovnih razlogov. Napovedi niso najboljše.


Kot poroča Pomurje.si, je sindikat ECC v sredo na seji izvršilnega odbora obravnaval odpovedi delovnih razmerij delavcem iz poslovnih razlogov. Po besedah sekretara Območne organizacije Zveze svobodnih sindikatov Slovenije za Pomurje (OO ZSSS), Jožeta Turkla, sindikat redni odpovedi pogodbe iz poslovnih razlogov nasprotuje, saj so delavci dobili odpovedi z dolžino odpovednega roka z izračunano odpravnino, po zagotovilih delodajalca pa so odpravnine izračunane na izplačane bruto plače delavcev. Izdane so jim bile tudi Odredbe o koriščenju letnega dopusta in presežka opravljenih in neplačanih delovnih ur. Tudi v primeru delovni dni v času odpovednega roka jim pripada polno nadomestilo plače. 

OO ZSSS trenutno preverja izračune delodajalca, vendar bo moč preveriti, ali se bo le ta držal dogovora o izplačilu celotne plače z dodatki, komaj ob izplačilu plač. OO ZSSS napoveduje zahtevo po izpolnitvi zahtev po sodni poti, v kolikor se delodajalec ne bo držal obljubljenega.  

OO ZSSS še sporoča, da imajo dogovorjen sestanek za konec, oziroma začetek prihodnjega meseca, ko bodo sledila pogajanja v zvezi z odpuščanjem ter morebitnimi spremembami pogodb o zaposlitvi, ki bi predvidevale znižanje plač. Po besedah Turkla pa obstaja tudi upravičen strah, da bi zaposleni pristali na zajamčenih plačah, saj poslovne poteze ECC že kažejo v to smer. 

Vir: Pomurje.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.