https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Dars premleva, Pomgrad čaka

Murska Sobota, 22.10.2010 ob 10:35  

Odločitev o izvajalcu del širitve avtocestnih parkirišč pri Murski Soboti predvidoma novembra, čeprav je Državna revizijska komisija ugodila zahtevku za revizijo SGP Pomgradu že 15. junija.

Državna revizijska komisija (DRK) za revizijo postopkov oddaje javnih naročil je na zahtevo SGP Pomgrada ugotavljala zakonitost postopka oddaje javnega naročila za razširitev oskrbnega centra Murska Sobota na avtocestnem odseku Vučja vas – Beltinci in s sklepom 15. junija tudi ugodila zahtevku za revizijo in razveljavila odločitev o oddaji javnega naročila v sklopih ena in dva. SCT ni dobil posla zaradi dolgov podizvajalcem, naslednji na vrsti kot najugodnejši ponudnik bi moral biti Pomgrad.

Od revizije do danes minili že štirje meseci

Po odločitvi DRK so nam z Darsa pojasnili, da je postopek izbire izvajalca v teku in bodo svoj predlog upravi posredovala predvidoma do avgusta letos, odločitev pa do danes še ni bila sprejeta. »Poročilo strokovne komisije za oddajo predmetnega javnega naročila je skupaj s predlogom že v postopku obravnave in sprejema na upravi družbe, ki pa ga mora posredovati v soglasje še nadzornemu svetu družbe. Nadzorni svet, ki mora v skladu s statutom družbe Dars dati soglasje na vse posle nad 2,5 milijona evrov, se bo na naslednji seji sestal predvidoma novembra,« so nam pred kratkim sporočili z Darsa.

Spomnimo, da gre za projekt izgradnja dodatnih 90 parkirnih mest za tovorna vozila na obeh straneh avtoceste in da je na razpisu ponudbe oddalo pet podjetij. Ko bo Dars ponovno izbral izvajalca del in če ne bo znova kakšnega revizijskega postopka, bodo vozniki tovornih vozil dobili prepotrebna parkirišča čez osem mesecev.

Zgodba se vleče že tri leta

Zgodba o širitvi avtocestnih parkirišč pri Murski Soboti se vleče že od leta 2008, ko so bili izdelani projekti, za postopek oddaje del pa je moral Državni zbor najprej potrditi Letni plan razvoja in obnavljanja avtocest za leto 2009. Javno naročilo je bilo objavljeno šele avgusta lani, nanj pa se je prijavilo pet izvajalcev. Konec februarja letos je soglasje k izbiri SCT-ju dal nadzorni svet Dars-a, sledil pa je že prej omenjeni revizijski postopek Pomgrada.

»To počivališče je primer, ko po našem mnenju država ne deluje, kot bi morala. Mi smo z revizijo proti izbranemu SCT-ju uspeli, sklep je bil razveljavljen, od tega je minilo že precej časa, odločitve Darsa pa še vedno ni. Seveda pričakujemo, da bomo tukaj izbrani, kar je tudi edina logična rešitev, in če je bil izbrani konkurent izločen, smo naslednji na vrsti mi. Velika potreba po tej razširitvi parkirišč se bo pokazala pozimi, ko bodo tovornjaki težje parkirali in upam, da se bo, ko bodo zastoji in razne nelagodnosti, nekdo bolj aktiviral,« je nedavno v intervjuju povedal predsednik uprave SGP Pomgrada Tadej Ružič.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. blue
      22.10.2010 ob 12:39 blue

      Zdaj do pa spet neredili samo en odstavni pas proti LJ saj je največ migracij ravno v tej smeri, v drugi smeri pa imam občutek ka de še počako par deset let :(

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. vinci
      22.10.2010 ob 13:12 vinci

      N ti takšno pravno državo ka ne vidi dale od Trojan.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.