https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pri Svetem Juriju znova mašujejo, suspendirani župnik Vöröš v bolnišnici

Sveti Jurij, 11.07.2013 ob 12:00  

Pri Svetem Juriju je obred opravil murskosoboški vikar Franc Režonja. Suspendirani župnik Martin Vöröš v bolnišnici, zdravljenje pa naj bi po neuradnih podatkih zavrnil.

V farni cerkvi Sveti Jurij je bila v torek po treh mesecih spet sveta maša, so poročali v časniku Večer. Spomnimo: s suzpenzom domačega župnika Martina Vöröša, ki je bil s sklepom škofa razrešen zaradi zdravstvenih težav, ki so posledica alkoholizma, je murskosoboški škof ordinarij msgr. Dr. Peter Štumpf  odločil, da do nadaljnjega v tej župniji ne bo darovanja svetih maš in podeljevanja zakramentov, razen pogrebov, verniki pa se naj o vsem obračajo v sosednjo župnijo Grad, na Marka Magdiča.

11. junija torej je bilo sklenjeno, da bo Magdič leto dni soupravljal jurjevško župnijo, Vöröš pa ostaja v jurjevški fari, vendar brez pastoralnih, ekonomskih in upravnih pooblastil pri upravljanju, vendar se mora iti zdraviti zaradi zasvojenosti z alkoholom in če bo po treh mesecih zdravljenje uspešno, bo škof preklical suzpenz. Po Magdičevih besedah, ki je v času torkove maše spovedoval vernike, se je maše udeležilo kar veliko vernikov. Dejal je tudi, da se je tisto, kar se je začelo pred tremi meseci, dogajalo tudi zaradi nepoznavanja realnega stanja in tudi netočnih informacij. Na vprašanje, kje je razrešeni župnik, je odgovoril, da je trenutno v bolnišnici, vendar ne zaradi zdravljenja alkoholizma, ampak zaradi okrevanja po nerodnem padcu.

 

Foto: arhiv Pomurec.com

Neuradno: Vöröš naj bi zavrnil zdravljenje

Po neuradnih informacijah pa naj bi župnik Vöröš zavrnil zdravljenje alkoholizma, čeprav naj bi imel razpad jeter. Določeni krogi naj bi si sicer prizadevali, da bi se za zdravljenje še odločil, kako pa bodo zadeve potekale v prihodnje, pa naj bi se dogovorili na današnjem sestanku pri Sv. Juriju na Goričkem.

 

    Fotogalerija