https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Povečano število vlomov v osebne avtomobile in objekte

13.07.2013 ob 7:35  

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali prometno nesrečo v kateri je nastala samo gmotna škoda, enajst kaznivih dejanj, osem kršitev javnega reda in miru, pridržali dve osebi, štiri primere povoženja divjadi in dve poškodbi vozil na parkirnih prostorih.

 

Na področju kriminalitete so obravnavali štiri vlome, tri tatvine, drzno tatvino, dve poškodovanji tuje stvari in ponarejanje listin. V štirih primerih je bilo vlomljeno v osebne avtomobile na območju mesta Murska Sobota. Neznanec je iz avtomobilov ukradel vrednejše predmete, ki jih je našel v notranjosti. Obravnavana je bila tatvina rezervnega kolesa s tovornega avtomobila, tatvina okrasnih lončkov in korit s terase in tatvina akvarija. Na počivališču v Pincah je bila izvršena drzna tatvina torbice iz osebnega avtomobila. Med sporom je sosed sosedu poškodoval drevo bora, neznanec pa je na rezervoarju osebnega avtomobila izvrtal luknjo in poskušal ukrasti gorivo, vendar je bil rezervoar prazen.

Glede na povečano število vlomov v osebne avtomobile in objekte občane opozarjamo, da poskrbijo za svoje predmete. Vrednejših predmetov ne puščajte v osebnih avtomobilih. Prav tako vrednejših predmetov in večjih količin denarja ne shranjujte doma. S svojimi dejanji ne dovolite, da postanete žrtev vlomilca.

Javni red in mir je bil kršen štirikrat v zasebnih prostorih in štirikrat na javnem kraju. Kršitelj, ki se kljub intervenciji policistov ni hotel pomiriti, je bil pridržan do streznitve.

Zaradi odklona preizkusa alkoholiziranosti je bil pridržan tudi voznik osebnega avtomobila.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju celotne Policijske uprave.    

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.