https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Zaključek Geotaborja in otvoritev del Medena na Gradu Grad

Grad, 13.07.2013 ob 8:45  

Včeraj se je na Gradu Grad odvijal zaključek tabora študentov geologije Univerze v Ljubljani in otvoritev razstave del akademskega slikarja Ignaca Medena v palaciju. 

 

Geotabor Goričko 2013 se je odvijal ta teden na območju Goričkega ob sodelovanju Javnega zavoda Krajinski park Goričko. Ob tej priložnosti so študentje zbrali in včeraj predstavili primerke kamnin in peskov, ki gradijo Goričko in bodo poslej del zbirke Središča za naravo in krajino Krajinskega parka Goričko v sobi Kukavica.

Likovno ustvarjalnost Ignaca Medena mnogi štejejo za tvorni prispevek k sodobni slovenski likovni umetnosti zadnjih dveh desetletij 20. stoletja pa do današnjih dni. Njegova dela kažejo, da od impresionizma teži k prehajanju slike na površino in izraža svojo vedno večjo "ploskost" in identiteto z obarvanim nosilcem. Kot pravi Meden gre za odmik od predstavljene realnosti k samemu predstavljanju, torej k mediju, za obrat od virtualne realnosti, ki je umeščen za sliko in v kateri se je izgubila zaradi svoje dejanskosti, konkretnosti in materialnosti, k sliki kot taki.

Omenili bi še, da je na Gradu Grad trenutno na ogled tudi razstava izdelkov z elementi tradicionalne tekstilne dediščine. Tekstilstvo ima v Pomurju že dolgoletno tradicijo, ki še vedno živi. Pridne roke pomurskih žensk ustvarjajo zanimive in inovativne izdelke, katerim dodajo pridih tradicionalne dediščine. Ideje združujejo s tradicionalnimi izhodišči in sodobnimi smernicami ter uporabljajo ekološke materiale.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.