https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Prihodnji mesec slovesno na ljutomerski gimnaziji

Ljutomer, 15.07.2013 ob 15:07  

Danes so na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer predstavili rezultate splošne mature, kjer so dosegli stoodstotni uspeh. Maturo je namreč opravilo vseh 128 maturantov. Slavnostna podelitev maturitetnih spričeval pa bo zvečer na Glavnem trgu v Ljutomeru. Prav tako sta ravnatelj Zvonko Kustec in informatik Damjan Erhatič predstavila program ob praznovanju 50. obletnice delovanja ljutomerske gimnazije.


V letošnjem letu v Ljutomeru slavijo Miklošičevo leto, v katerem obeležujejo 200 let rojstva jezikoslovca Franca Miklošiča, ljutomerska gimnazija pa praznuje 50 let delovanja. V počastitev jubilejnih 50 let tako avgusta pripravljajo več dogodkov, od katerih bo zagotovo najbolj obiskano srečanje generacij maturantov.

V nedeljo, 25. avgusta, bodo potekale kasaške dirke, na kateri bodo izvedli tudi dirko bivših dijakov GFML. Med njimi namreč najdemo kar nekaj znanih imen iz sveta kasaškega športa (Slavič, Jureš, Slana, Hanžekovič…).

V petek, 30. avgusta, bodo skupaj s Klubom Prleška akademija pripravili okroglo mizo s pomurskimi župani o razvoju pomurske regije, o trenutni situaciji in prihodnosti regije. Ob 17. uri pa bo v dvorani ŠIC slavnostna akademija, ki se je bo udeležil tudi predsednik države Borut Pahor.

V soboto, 31. avgusta, se bo ob 13. uri začelo srečanje generacij maturantov ljutomerske gimnazije, v okviru katerega pripravljajo pester program. Za srečanje generacij se morajo vsi zainteresirali predhodno prijaviti na elektronski naslov GFML in izpolniti prijavnico. Vabila na srečanje pravkar pošiljajo. Ob tej priložnosti bodo izdali tudi zbornik o 50. letih gimnazije.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.07.2013 ob 16:35 gost gost

      Pa 40€ ka se udeležiš srečanja generacij, fejst poceni :D predvsem za tiste ki še študiramo :D

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.07.2013 ob 20:52 jaz gost

      40 EUR za srečanje oldtajmerov, bode na Stari gori?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.07.2013 ob 22:06 as gost

      Kao elita pač nemre biti poceni!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.07.2013 ob 22:45 Kjkkkk gost

      40evrov je res nekoliko pretirano. Sploh pa ce ne ves kaj placas.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.